Dalfos Racing na třineckém Steel Ringu

Dalfos Racing nám ve svojí tiskové zprávě popsal průběh závodu seriálu Rival Trophy, který se odehrál na třineckém okruhu Steel Ring.

Druhý závod byl v plánu 12.6. v Třinci na Steel Ringu. Náročnější technický motokárový okruh stál fakt za to! My se vydali do Třince už ve středu, protože jsme chtělijezdit ve čtvrtek na akci Držkorytí. Bylo to potřeba pro lepší poznání okruhu v tréninku. I když na sobotu už byla větší únava po dvou dnech ježdění. Naši tradiční bratrskou dvojici doplnil na půjčeném Stompu David Řípa a vcelku rychle se adaptoval. Kouzlo pitbike a závodění ho okouzlilo na tolik, že si stroj už od nás kupuje a bude se upravovat dle osazení na našich.

Držkorytí

V našem bratrském případě se nekonalo nějaké padání a to zvláště úspěch u Michala :D Za celý víkend se nemuselo nic řešit po pádu. Jen David si to zkusil když mu ještě nedržely pneu a zrovna když si vzal kameru si natočit pár záběrů a už ve druhém kole nepodržel předek. Ale za víkend se už další pády v naší partě nestaly. První seznamování s dráhou bylo náročné, vůbec nám neseděla ale postupně jsme se učili. Nejlépe začala jít Martinovi.

Pátek

V pátek už tréninky s časomírou a už jsme věděli jak na tom zhruba jsme. Protože ve čtvrtek nám měřil kola mechanik Lukáš na stopkách a průměrně to sedělo s časy časomíry další den. Ale zrychlovali jsme během dne, nejrychleji se učil Martin a v závěsu za ním jezdící David. Michalovi dráha neseděla a začínaly se projevovat problémy s motorkou, že nechtěla jet na plno. Ve vyšších otáčkách začínala vynechávat, i přes výměnu hlavy a dalších dílů se to v depu nepovedlo úplně odstranit. Musím vyřešit před Chebem v dílně. Martin si dal cíl zajet 1:15 v pátek. Nakonec se dostal na čas 1:14,710 a těsně za ním David. Spokojenost i když přední část pole byla ještě rychlejší o dost. Cíl na sobotu další sekundu srazit.

Sobota

Od rána opět teplo a slunečno, počasí přálo. Na dráze to drželo a my nadále zrychlovali, ale pořadí našich jezdců se neměnilo. Martin v druhé kvalifikace se dostal na 1:12.893 a tím si vyjel čas na 9.místo na startovním roštu. David 1:13.800 na 11.místo a Michal 1:16.643 na 20.
Se zajetými časy vcelku spokojenost, které jsme ani nečekali že dosáhneme.

1. závod

12:30 start prvního závodu. Martin se po startu dostal na 7.pozici za vedoucí rychlejší skupinku. Ale už v prvním kole jejich tempu nestíhal a začali se vzdalovat. Několik kol odolával útokům soupeře P.Handla za sebou. Vždy první polovinu okruhu mu šla lépe a poodjel, ale druhá půlka byla pro něj slabší a jezdec ho zase dojel. Už to vypadalo že svou pozici udrží ale přišla chyba a podřazení až na dvojku před zatáčkou, než se stihl srovnat už ho podjel soupeř. Začala stíhací jízda ale další chyba, dlouhý v zatáčce i když byl už v kontaktu připraven v posledním kole na útok vzít si sedmé místo zpět. Ale projel cílem na 8.místě. David se držel skupinky, která jela za Martinem a dojel na 12.místě. Michalovi se vzadu nedařilo, cílem nakonec projel i kvůli problémům s motorkou na 21.místě.

2. závod

Před druhým závodem to vypadalo nejistě s počasím zda nezačne pršet ale náš závod to ještě vydrželo. Mokrý závody byly po našem. Únava už byla po těch dnech ježdění velká, takže to bylo spíše o tom dojet v pořádku do cíle. Pvní zatáčka Martinovi nevyšla, protože ho více zavřeli ale přesto se dostal na 8.místo. Držel se jezdce před ním, který byl pomalejší ale furt nebylo místo kde ho přejdet. Když si ho v půlce závodu už připravil, podjel ho jezdec za ním. Další kolo ale jezdec co předtím Martin brzdul udělal chybu na výjezdu a oba za ním ho předjeli a pokračovala jízda dojet soupeře před ním, to je vidět na následném čase 1:12.094 (jeho nejlepší čas za celý víkend). Ale opět v posledním kole chyba v jedné zatáčce a cílem projel na 9.místě. Davidovi také nevyšel start dobře, měl těžší někoho předjet a dojel do cíle na 13.místě. Michal závod nedokončil a už ve druhém kole odstoupil ze závodu kvůli technickým problémům.Vypadá to že po smůle z minulého roku pro Martina, tentokrát ji má Michal. Vše se musí vyřešit, aby v Chebu dojel pro své první boty v seriálu. Martin bodoval sice méně než v prvním ale i tentokrát si odváží několik bodů do hodnocení a zatím se drží nahoře v celkovém bodování. David při své první zkušenosti si vyjel i své první body a určitě ne poslední.

Velké díky mechanikovi Lukášovi, který měl tento víkend více práce hlavně na Michala motorce. A skvělé zázemí zajistila v depu opět Lucinka. Dále také sponzorům: Dalfos Motoshop, J. Bartoň z Design69, MBW, Yacco, Unpass, Circuit, Stomp, Motoškola Landa

Informace o redaktorovi

Martin Hakl - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist