Úspěch Dragsterů v Hockenheimu

V německém Hockeheimu se ve dnech 19. - 21. srpna konal jubilejní 20. ročník mezinárodního závodu dragsterů NITROLYMPXX 2005.

V německém Hockeheimu se ve dnech 19. - 21. srpna konal jubilejní 20. ročník mezinárodního závodu dragsterů NITROLYMPXX 2005.
V šesti automobilových třídách startovalo celkem 110 jezdců. Ve čtyřech třídách motocyklů startovalo celkem 53 jezdců. V pátek a v sobotu proběhly 4 kvalifikační jízdy všech tříd automobilů a motocyklů. Sobotní večer patřil velké noční show, oslavám a velké přehlídce Nostalgia Dragsterů, Jeet Cars, US Top Fuel Profi týmů a kaskadérů. Nedělní déšť však bohužel závody předčasně ukončil.
Mistrovství Evropy motocyklových dragsterů se zúčastnili i čeští jezdci MČR. Jejich účast byla velice úspěšná. Poprvé v historii startovali v královské - nejsilnější - třídě Top Fuel Bike hned dva čeští jezdci – Otto Knebl a Pavel Bajer. Z celkem 12 jezdců obsadil Otto Knebl 7. místo (čas 8,44s) a Pavel Bajer 8. místo (čas 8,46s).
Ve třídě Super Twin Top Fuel startovalo 8 jezdců. Tomáš Sulek obsadil 7. místo (čas 8,86s).
Ve třídě Super Street Bike startovalo 20 jezdců. Jan Kouba obsadil ve velké konkurenci 13. místo (9,41s) a Richard Voltr 19. místo (čas 10,2 s).
Účast a výkony našich jezdců na těchto prestižních závodech tak potvrdily dobrou úroveň českého dragsterového sportu a vyvolaly zájem evropských jezdců a týmů o náš seriál závodů MČR – Czech Drag Serie.
Všem jezdcům, jejich týmům a „Ultra Fans“ děkujeme za účast a podporu!!!!!




Více na www.dragster.cz
Czech Drag Centrum
Yvona Kneblová

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist