Třetí závod série Socialistik dragster

V Střemech u Mělníka se jel poslední letošní závod minisérie českých dragsterů.

Kapitoly článku

Po probuzení do chladného a větrného rána to vypadalo, že napotřetí už počasí nevyjde a odradí jak jezdce, tak diváky, nicméně opak byl pravdou a úderem desáté hodiny mohli začít technické přejímky na sluncem zalitém letišti.
Protentokrát pořadatelé přišli s několika překvapeními. Byla vypsána nová třída pro z výroby závodní motory(třeba jawa tempo, praga, nebo čz cross). Tentokrát nechyběl ani doprovodný program v podobě vystoupení kaskadéra na ČZ 175, představení studie JAWA 650 Legend a diváci si mohli zdarma vyzkoušet střelbu s paintabalových pušek. Nechybělo samozřejmě ani něco z grilu a lednice.
Samotné závodní jízdy jsou čím dál vyrovnanější. Plní se jednotlivé třídy speciálů a některé teamy se do toho pustili opravdu zodpovědně. Jediná třída, která pokulhává je do 175ccm(bohužel právě zde jsme startovali i my a bylo z toho druhé místo). Pro příští sezonu by jí měly nahradit klasické a speciálně upravené dvěstěpadesátky.
Na závěr je třeba říci, že závody udělali za sezonu veliký pokrok, pořadatelé odstranili poslední mouchy a pomalu se začíná chystat sezona 2009.
Kompletní výsledky najdete na stránkách www.socialistik-dragster.cz

Informace o redaktorovi

Matěj Oliva - (Odebírat články autora)
Vašek Maleček - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist