Motomejdan Bechyně 2009

Pažout motomejdan - Bechyně 2009, spojený s MČR Dragster

V pořadí již pátý ročník Pažout Motomejdanu, který na Bechyňském letišti pořádali kluci z českobudějovického motoklubu Predators se konal v druhé polovině července  - 17. - 19.7. 2009.
Málokdo by asi v tomto termínu čekal jiné než teplé a slunečné počasí.
Avšak vzhledem k nevypočitatelnosti počasí v letošním roce, se pořadatelům nepodařilo poručit ani větru, ani dešti a sobota tak byla takřka celá ve znamení setrvalého deště, který ustoupil až okolo 18 hodiny a celý program srazu tím byl bohužel poznamenaný.

Návštěvníci mejdanu, kterých na základě pozitivních zkušeností z předchozích ročníků rozhodně nebylo málo, se zahřívali v občerstvovacích stanech, které naštěstí tento nápor bravurně zvládali.

Jedním z hlavních pilířů motomejdanu je podnik Mistrovství České republiky dragsterů, který byl letos poctěna i mezinárodní účastí. Diváci tak mohli především v neděli sledovat skvělé výkony borců na "jezdících raketách" .

Podrobné výsledky jednotlivých tříd MČR dragsterů jsou ke stažení pod tímto článkem.
Co však bylo nejspíše největší raritou celého srazu ? Kromě skvělých stuntridingových show našich předních jezdců ( Aleš Polák, Jarda Janovský, Marek Černý a Martin Krátký ), a motorkářské svatby, která se v sobotu konala i přes nepřízeň počasí, byl pověstným bonbónkem na dortu zcela nepochybně dragsterový tým němce Gerda Habermanna, který se svým rakotovým vozem "Dragon Hunter" dokázal zajet neskutečný  a v českých krajinách zřejmě dosud nejlepší čas na 1/4 míle (402 metrů) s hodnotou 7,136 vteřiny, kdy cílovou pásku protínal jeho raketový Hunter v rychlostí 331 km/h .


Gerd Habermann, který se účastní jak německého tak evropského dragsterového šampionátu, si Bechyňskou dráhu velice pochvaloval a nevyloučil ani možnost  hostování německého šampionátu na tomto našem letišti v budoucích letech, z čehož pro nás kouká další báječná podívaná.

Doufejme, že po sérii nevydařených víkendů se již počasí umoudří a další připravované akce pro motorkáře proběhnou za příznivějšího počasí. Ta nejbližší (WSBK) již klepe na dveře Brněnského automotodromu a nezbývá, než držet palce, aby alespoň tento blížící se víkend vyšel.

Pořadatelům Bechyňského motomejdanu děkujeme za výbornou podívanou a Michalu Habrdovi z pořadatelského klubu Predators za poskytnuté informace a fotografie.

V příštím roce na Bechyňském letišti opět naviděnou.


výsledky MČR Dragsterů:

Competition dragster (stáhnout PDF)
Modified Street Twin (stáhnout PDF)
National Dragster (stáhnout PDF)
Super Street Bike (stáhnout PDF)
Street 10 (stáhnout PDF)
Street Twin 12 (stáhnout PDF)
Teenager Dragster 125 (stáhnout PDF)
Public Cars  (stáhnout PDF)


související odkazy:

www.motomejdan.com (domovské stránky srazu)
www.predators16.cz
www.dragster.cz
reportáž serveru IDNES

Informace o redaktorovi

Jan Sommer - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist