Dragstery - poslední závod Mistrovství Evropy

O víkendu, 5.-7. září se konal na anglickém dragstripu Santa Pod Raceway poslední závod Mistrovství Evropy dragsterů - European Finals 2008.

Nad Anglií se stáhly snad všechny mraky, které existují. Pršelo a pršelo. Počasí se ale nad netrpělivými diváky a cca čtyřstovkou závodních týmů všech kategorií slitovalo, a v neděli mohli alespoň jezdci evropských tříd odjet závod. 
Českou republiku letos reprezentují ve třídě Top Fuel Bike jezdci Otto Knebl a Michal Ponca. Ota si časem 8,27 s vyjel dvanácté místo z přihlášených 20 jezdců. Michal obsadil 14. místo.
Letos startovalo v Mistrovství Evropy v nejsilnější třídě Top Fuel Bike 30 jezdců z celé Evropy. V celkovém pořadí Mistrovství Evropy dragsterů 2008, v královské třídě Top Fuel Bike obsadil Otto Knebl výborné 8. místo!!! Je to zlepšení oproti loňskému roku a historicky nejlepší umístění českého jezdce v této třídě. Michal Ponca obsadil 12. místo.
Otto Knebl slaví letos se svým dragsterem KDF ZX12R NX velký úspěch. Stal se letošním "Mistrem ČR" ve třídě Competition a obsadil 8. místo v Mistrovství Evropy 2008 ve třídě Top Fuel Bike. Gratulujeme!!!!
  

Informace o redaktorovi

TZ - (Odebírat články autora)
Tomas Mysliveček - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist