Webb je v laufu, vyhrál už popáté

V texaském Arlingtonu se jel druhý ze tří závodů a stejně jako v tom sobotním vyhrál Cooper Webb (KTM) a vede šampionát už o tucet bodů. Čtvrtý závod regionální třídy 250W poznal čtvrtého vítěze a Hunter Lawrence se zároveň dostal do čela tabulky.

Vedoucí letka

Cooper Webb má neskutečnou formu. Poté, co Ken Roczen (Honda) vyhrál všechny tři závody v Indianapolisu, už svého německého soka před sebe nepustil a z posledních pěti závodů má čtyři výhry a jedno druhé místo. Do druhého závodu v texaském Arlingtonu vypálil Webb nejrychleji, získal holeshot a na čele finálové jízdy zůstal celých 24 kol až do cíle. Většinu závodu mu na záda dýchal obhájce titulu Eli Tomac (Kawasaki), ale přes Webba se nedostal. Podobně se vedlo i Roczenovi, který jezdil od startu do cíle třetí, v první polovině dvacetiminutové jízdy měl oba soupeře na dohled, ale přiblížit se nedokázal a v závěru měl už i větší ztrátu.

Eli Tomac stíhá Coopera Webba

Ken Roczen během dne zkoušel různé nastavení motocyklu, s tím, které zvolil pro finálovou jízdu byl spokojen, i když to na lepší než třetí místo nestačilo. Byl ale rád, že se po delší době dostal na podium: „Dneska to bohužel na vítězství nestačilo, ale v sobotu budu připraven vrátit úder!“

Webb, který měl v odpoledním kvalifikačním tréninku hodně tvrdý pád na roletě, okomentoval v cíli svůj závod: „Není to pokaždé, že jsme všichni tři (s Roczenem a Tomacem) na čele, takže získat holeshot bylo pro dnešní vítězství zcela klíčové.“

Prvních 15 kol kroužil na čtvrtém místě Chase Sexton (Honda) než se přes něj přehnal uragán jménem Justin Barcia (GasGas). Ten odjel vynikající závod – ovšem až na pokažený start. Ten se mu hrubě nevyvedl a začínal až někde z 19. místa. Koncentrovanou jízdou ale drtil jednoho soupeře za druhým, až se dostal těsně pod podium. V cíli to komentoval: „Motorka je fakt dobrá, tým je dobrý a já jsem dobrý… takže potřebujeme jen trochu vypilovat ty starty a budeme zase na bedně.“

Provinilec Jason Anderson a rychlík se špatným startem Justin Barcia

 

Zranění, penalizace…

Množí se zranění jezdci. Z obvyklé širší špičky na startu chyběli Adam Cianciarulo, Zach Osborne, Marvin Musquin (po sobotním pádu z rozjížďky nemá nic zlomeného, v dalším závodě by měl startovat), v rozjížďce se (opět) zranil Justin Brayton… Z popředí se vytratili jezdci Yamahy i Husqvarny. U modrých byl nejlepším Aaron Plessinger na šestém místě, Dylan Ferrandis dojel osmý. Tedy, on vlastně dojel šestý Jason Anderson (Husqvarna), jenže po závodě byl o jedno místo penalizován vedením závodu, protože v polovině závodu, když před ním spadli dva jezdci, vynechal roletu… Kromě toho je Anderson vyšetřován americkou asociací kvůli příliš agresivní jízdě v prvním arlingtonském závodě.

 

Starší navázal na mladšího

V regionální třídě 250 Západ se jel čtvrtý závod a vítězem byl opět jiný jezdec. A potřetí to byl jezdec, který vyhrál poprvé v kariéře. Australan Hunter Lawrence je starším bratrem (21 let) Jetta Lawrence (17 let), který získal své první vízěství v lednu v Houstonu. Oba jsou továrními jezdci Hondy, každý v jiném regionu třídy 250. Hunter má už zkušenosti z motokrosového mistrovství světa, v Arlingtonu mu k vítězství pomohly i pády jeho největších konkurentů.

Konkurence pro Huntera Lawrence jsou týmy Yamahy a Kawasaki. U Yamahy jsou ze hry oba Martinové a Justin Cooper, vítěz prvního závodu v Orlandu2, si ustlal hned v prvním kole – jeho stíhačka stačila jen na páté místo. Garrett Marchbanks také začínal až v druhé polovině startovního pole, dotáhl to jen kousek pod bednu. V týmu Kawasaki jsou dva poslední vítězové, ale… Seth Hammaker jezdil až osmý, přemírou snahy dvakrát spadl a skončil 11. Vedoucí jezdec šampionátu Cameron McAdoo se sice prodral ze sedmého místa po startu na čtvrté, ale pak spadl na roletě a dojel sedmý. Protože si ale po pádu zkrátil trať, byl potrestán třemi místy a figuruje tedy ve výsledkách až desátý.

Start se mimořádně povedl méně favorizovaným jezdcům, po holeshotu se na čele ocitl Mitchell Harrison (Honda) před Jalekem Swollem (Husqvarna) a Kylem Petersem (Honda). Hunter Lawrence byl až čtvrtý, v sedmém kole se ale procpal do čela a vítězství už nepustil. Díky penalizaci McAdooa se navíc vyšvihl na čelo provizorního pořadí a v sobotu pojede poprvé s červenou číslovou tabulkou.

Tři nejlepší čtvrtlitráři a zklamaný "zkratkař" McAdoo

Hunter Lawrence: „Úžasný večer v Arlingtonu – o ničem lepším jsem nemohl snít! Měl jsem dobrý start, pár dobrých předjetí v prvních kolech a pak už jsem jel svůj závod.“

Informace o redaktorovi

Petr Hájek - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist