Třetí závod a třetí vítěz: Webb přelstil Roczena

Potřetí během osmi dnů se jelo na stadionu NRG v texaském Houstonu o body do amerického i světového superkrosového šampionátu. A více než devět tisíc diváků vidělo opět nového vítěze, jak jezdce, tak i značku motocyklu. (na fotografii Cooper Webb-KTM

Němec Ken Roczen přišel v úterý o možnost startovat s červenou číslovou tabulkou vedoucího jezdce, protože mu byly – stejně jako Andersonovi, Friesemu a Ekvádorci Davalosovi – odečteny čtyři body za nerespektování vlajky s červeným křížem po pádu Chase Sextona. Pod touto vlajkou se nesmí skákat.

Rychlá dvojka…
Do třetího finále trefil holeshot Cooper Webb (KTM) a vedl dvě kola. Pak se do čela prosadil Roczen (Honda) a vytvořil si na čele náskok až 3,5 sekundy. Těch 23 kol na čele mu ale bylo k ničemu, protože v posledním kole závodu se dostal za jezdce o kolo zpět a Cooper, který v závěru znatelně zrychlil, toho bleskurychle využil, podjel Roczena ve vracečce a po zbytek kola už vedení udržel. Bylo to Webbovo 12. vítězství v závodech.

…a ti druzí
Třetí místo si od startu držel Adam Cianciarulo (Kawasaki), dostal se letos poprvé na podium a nechal za sebou i svého týmového kolegu a obhájce titulu Eliho Tomaca. S tím si poradil přes menší pád i vítěz prvního závodu Justin Barcia (GasGas). Standardní výkon odvedl Malcolm Stewart, zatím nejlepšího výsledku dosáhl Aaron Plessinger (oba Yamaha). Tentokrát po špatném startu ostrouhali oba Francouzi – Ferrandis (Yamaha) i Musquin (KTM) dostali kolo. Na startu chyběl jezdec Hondy Chase Sexton, který má po tvrdém úterním pádu naražené pravé rameno, které ho omezuje v pohybu. Snad se dá do pořádku do příštího závodu.

Přestože tedy přišel Roczen v závěru o výhru, přeci jen se propracoval k červené číselné tabulce vedoucího jezdce šampionátu, s červenou 94 bude startovat příští sobotu v Indianapolisu. Vede tabulku o jediný bod před svým přemožitelem Webbem a Barciou,
tvrtý Tomac ztrácí šest bodů.

250 Východ pro duo Yamahy
Zdá se, že o letošním titulu východní části slabší kubatury se rozhodne mezi trojicí Nichols, Craig (oba Yamaha) a Lawrence (Honda). Právě tato trojice se opět dostala na podium, i když tentokrát se Jett Lawrence musel spokojit s třetí příčkou s odstupem čtvrt minuty za tovární dvojicí Yamahy. Čtrnáct kol vedl vítěz prvního letošního závodu Christian Craig, potom převzal otěže Colt Nichols a po dvou letech vyhrál. O tempu vedoucí dvojice svědčí fakt, že jen šest závodníků dojelo s plným počtem kol. Austin Forkner, který dojel v prvním závodě druhý, odstoupil ze závodu už v kvalifikaci. Na body vedou oba jezdci Yamahy společně, Lawrence ztrácí šest bodů.

Informace o redaktorovi

Petr Hájek - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist