Jeremy McGrath se vrací do Evropy!

Ojedinělou možnost vidět největší supercrossovou legendu historie Jeremyho McGratha opět v akci budou mít diváci o nastávajícím víkendu v italském Janově. Promotéři této akce dostali od sedminásobného šampiona AMA potvrzení, že dnes večer přiletí z Ameriky a s ním i jeho Honda CRF 450.

Legendární Jeremy McGrath už několikrát pověsil helmu na hřebík, ale pořád se do světových arén vrací. Například před léty odjel pár supercrossů v Austrálii a pak slíbil janovským pořadatelům, že v jejich závodě nahradí další legendu, tehdy nemocného Jamese Stewarta. V Itálii zavládlo nepopsatelné nadšení, ale nakonec muž s přezdívkami Showtime nebo King nestihl při přestupu letadlo a do haly Palafiera nedorazil. Nutno říct, že se tehdy všem veřejně omluvil. Proto i letos byli všichni skeptičtí, ale obavy zaplašil sám McGrath, když poslal pořadatelům video, na kterém se na janovský závod speciálně připravuje. Do Itálie přiletí s Kevinem Windhamem. 
Pečlivě vymyšlená a jako vždy skvěle připravená trať v Janově už je připravena, postavil ji jeden z největších odborníků v této branži Armando Dazzi. Na 13. listopadu se vůbec chystá velká sláva, vždyť Janov slaví jubileum – 30 let od doby, kdy se tady jel první supercross.
Za pár dní devětatřicetiletý McGrath dokonce sebejistě vyhrožuje, že chce janovský supercross vyhrát. Jeho soupeři jsou mladší a agresivnější, ale budou si muset na McGratha dát pozor. Vždyť tolik supercrossových titulů, kolik získal tento Američan, nemá na svém kontě nikdo jiný. McGrath už také letos vyhrál silně obsazený motokros v Utahu. 
Dalšími Američany na startu budou Ryan Morais a Justin Barcia, stejně jako pro Bercy se omluvil sezonou unavený Trey Canard. Domáci fandové s těší na svého miláčka, mistra světa MX1 Antonia Cairoliho, který poprvé vyvětrá v hale svou tovární KTM SX-F 350. Ironií osudu pojede Cairoli proti McGrathovi, které považuje za svůj nepřekonatelný vzor. Jako vždy míří do Janova silná skupina Francouzů v čele s Gautierem Paulinem a Gregorym Arandou, který vede průběžné pořadí supercrossového ME. Evropský šampionát si také v Janově odbude své letošní poslední dějství.

Seznam přihlášených v Janově:

WINDHAM Kevin USA
MC GRATH Jeremy USA
BARCIA Justin USA
CAIROLI Antonio ITA
PAULIN Gauthier FRA
ARANDA Gregory FRA
IZOIRD Fabien FRA
DAMI Stefano ITA
ROUIS Alexandre FRA
LESAGE Maxime FRA
COULON Cyril FRA
VONGSANA Khounsith FRA
MARTIN Christophe FRA
RIVAS GOMEZ Manuel ESP
VANNI Julien FRA
PELLEGRINI Angelo ITA
BONINI Matteo ITA
ALVAREZ Raul ESP
BRUNELL Jack UK
ENGLE Kyle USA
BERTHOME' Romain FRA
BERTHOME' Vincent FRA
CROS Joan ESP
DAGOD Hugo FRA
GARRIDO Adrian ESP
GITON Bastien FRA
KLIJN Maurice NL
LAFONT Yohan FRA
MORAIS Ryan USA
MARRONE' Jean Baptiste FRA
SALAVEDRA PONT Gerard ESP
CHAUVEAU Jeremy FRA
ADAM David FRA
MAILLARD Boris FRA

Informace o redaktorovi

Petr Šour - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist