Cooper Webb vyhrál v Arlingtonu a vede šampionát, nováček Seth Hammaker zazářil ve třídě 250

Americký, alias světový superkros se vrátil do Texasu a Cooper Webb (KTM) v Arlingtonu dominoval závodu 450SX od startu do cíle a dostal se tak do čela šampionátu s náskokem sedmi bodů. Nedařilo se totiž dosud vedoucímu jezdci Hondy Kenu Roczenovi, který po pádu v rozjížďce špatně odstartoval do finále (11. po prvním kole) a dojel až šestý se ztrátou skoro 20 sekund. Závod byl pěkný kolotoč, za 21 minut stačili jezdci objet trať 28x.

Druhé místo získal po velmi dobré jízdě Justin Barcia (GasGas) a třetí skončil po startu z osmého místa a skvělé stíhačce Jason Anderson (Husqvarna), který se tak letos dostal poprvé na podium. A KTM tak opět obsadila celé podium, tentokrát se všemi třemi svými značkami…

Foto: 450SX Justin Barcia, Cooper Webb, Jason Anderson.

Webb má červenou
Cooper Webb pojede příští závod (již v úterý večer opět v Arlingtonu) s červenou číslovou tabulkou vedoucího jezdce. Přišel o ni Ken Roczen, který měl slibný úvod sezony a vyhrál všechny tři závody v Indianapolisu, ale v posledních třech vystoupeních se ani jednou nedostal na bednu, logicky tedy přišel i o bodový náskok a bude mít co dělat, aby udržel tempo rozjetého Webba, který v posledních pěti závodech buď vyhrál nebo dojel druhý.

Foto: Chase Sexton (Honda)

Obhájce titulu Eli Tomac (Kawasaki), který vyhrál před týdnem v Daytoně, neměl v Texasu dobrý den, po startu byl až 16. a prokousal se jen na osmé místo – druhý nejhorší výsledek sezony. Přesto se stále drží na dostřel vedoucího dua, na Webba ztrácí 33 bodů. Za pozornost stojí čtvrté místo Chase Sextona (Honda), což je zatím jeho nejlepší výsledek. Zklamali Francouzi, Dylan Ferrandis (Yamaha) sice začal skvěle a jezdil druhý, brzy se ale propadl a pak ho z motorky sestřelil agresivně jezdící Anderson. Ten ostatně doslova vystřelil z motorky i dalšího jezdce Yamahy Malcolma StewartaMarvin Musquin (KTM) po pádu nedokončil ani rozjížďku a do opravy nenastoupil.

Foto: Hunter Lawrence, Seth Hammaker, Cameron McAdoo Foto: Seth Hammaker (Kawasaki)

250 West
V regionální třídě čtvrtlitrů se jel třetí závod a početní diváci viděli třetího vítěze. Od holeshotu až do cíle si skvěle počínal nováček Seth Hammaker (Kawasaki) a získal své první vítězství. Napodobil tak svého týmového kolegu Camerona McAdoo, který vyhrál před týdnem v Daytoně – taky poprvé. Zkušený favorit třídy a vítěz prvního závodu v Orlandu Justin Cooper (Yamaha) dojel stejně jako v Daytoně čtvrtý, když doplatil na slabý start (9. po prvním kole) a podklouzl při finálním útoku na McAdooa. Druhé místo Australana Huntera Lawrence (Honda) je jeho nejlepším výsledkem. Díky třetímu místu se v čele pořadí udržel McAdoo (Kawasaki), Cooper ztrácí šest bodů. Na startu stále chyběl zraněný Jeremy Martin (Yamaha). Úspěch Kawasaki mohl v Arlingtonu dovršit Jordon Smith, který jezdil po startu druhý, nejprve ale vyjel mimo trať, později jel třetí, ale tvrdě spadl a nepokračoval.

Informace o redaktorovi

Petr Hájek - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist