Ostrava v zajetí superkrosu

Do ostravské ČEZ Arény se opět po roce vrátil superkros. Bylo vidět, že si pořadatel dal letos opravdu záležet na tom, aby letošní MOTOXSHOW byla opravdu velkolepá a taková také byla - prostě a jednoduše, nedala se srovnat s žádnou jinou dosavadní superkrosovou akcí u nás.






Hlavní změnou byla trať, která oproti loňskému roku měla k superkrosu opravdu blízko: roleta, dvojskoky, trojskoky, možnost výběru vnitřní či venkovní tratě s rozdílnými parametry, prostě na Česko opravdu paráda. A nezůstalo jen u sportu, při divácké soutěži se rozdávaly LCD televize, myčky a jiné spotřebiče, nedělní den ještě okořenil běh diváků o plazmovou televizi. Samozřejmě nesmělo chybět ani vystoupení našich "volnoskokanů" :-), bohužel stinnou stránkou víkendu je zranění Petra Kuchaře, který při jednom triku netrefil nohou na stupačku a skončilo to ošklivým pádem a převozem do nemocnice. Petrovo zranění se naštěstí zúžilo na otřes mozku a zlomený kotník.





Sobotnímu dni v Open kraloval Martin Michek před Honzou Brabcem a Martinem Kohútem, v MX2 Martin Vaněček - mimochodem vítěz loňského Shell Adventutre cupu amatérů v Chříči - dále David Matocha a Lukáš Komprda. Soutěž pro nejmenší naděje tohoto sportu 50 ccm vyhrál Milan Fiala, před Pavlem Dvořáčkem a Luďkem Švábenským.


Nedělní jízdy opět ukázaly krásné souboje nejen o přední příčky, smolařem se stal Pepík Kulhavý, kterému nefungovala technika a tak musel z bojů odstoupit. Bezesporu nejhezčí rozjížďkou byla poslední finálová jízda třídy Open. Nejlépe odstartoval rakouský jezdec Heinz Straub, pak se přes něj přesypal Michal Kadleček jedoucí již za nový team Harness a duo Michek - Kohút. "Kadlec" pak udělal jezdeckou chybičku a toho využili týmoví kolegové Michek - Kohút, kteří si opravdu nic nedarovali a v některých okamžicích to vypadalo, že smát se bude třetí Kadleček. Nakonec česko-slovenské duo v barvách LR Cosmetic vše ustálo a na cílové roletě vyhrál Michek před Kohútem s náskokem špuntu na pneumatice.









Na tiskovce se pak sešli ti nejlepší za oba dny Michek, Kohút, Brabec, Bittner a prozradili plány na příští rok. Kohút pojede v barvách LR třídu 125 ccm, chtěl by český titul. Ve spojení s Tomášem Bučencem, který si v sobotu poranil kotník, to bude opravdu silná dvojka. Michek by také rád titul a chtěl by okořenit sezónu MS v MX3, ale na titul ve třídě Open má určitě spadeno i Michal Kadleček, mladičký Bittner - juniorský mistr ČR v roce 2007, Jirka Čepelák, který v hale nebyl. Motocykly Yamaha přijdou v tomto týdnu, Honza Zaremba bude také jezdec teamu LR Cosmetic, takže letošní Open bude stát opravdu za to.


Jen Honza Brabec by se chtěl ubírat pod vedením Míry Kučírka trochu jiným směrem freestylové zábavy v podobě dlouhých skoků. Již prozradil, že má postavené na pozemku dva skoky, jeden 45 m a druhý 65 m ... Co dodat závěrem - paráda! Vše podtrhl skvělý komentář Petra "komika" Kováře, našeho bývalého reprezentanta. Druhý díl se jede v Brně tento týden.


Výsledky:


SOBOTA 1. + 2. FINÁLE
Open Intercross-1. finále

1. Martin Michek
2. Martin Kohút
3. Marek Sukup
4. Jan Brabec
5. Jan Zaremba
6. Michal Votroubek
7. Josef Kulhavý
8. Heinz Straub 9. Michael Staufer
10. Petr Bartoš Open Intercross-2. finále
1. Jan Brabec
2. Martin Michek
3. Martin Kohút
4. Michal Votroubek
5. Jan Zaremba
6. Josef Kulhavý
7. Petr Bartoš
8. Michal Kadleček
9. Jiří Bittner
10. Michael Staufer Open Intercross-celkové pořadí po 1. a 2. závodě
1. Martin Michek 45 b
2. Jan Brabec 40 b
3. Martin Kohút 37 b
4. Michal Votroubek 26 b
5. Jan Zaremba 26 b
6. Josef Kulhavý 20 b
7. Marek Sukup 19 b
8. Petr Bartoš 12 b
9. Michal Kadleček 9 b
10. Heinz Strub 8 b NEDĚLE 1. + 2. FINÁLE
Open Intercross-1. finále
1. Jiří Bittner
2. Jan Brabec
3. Martin Michek
4. Heinz Straub
5. Michal Votroubek
6. Martin Kohút
7. Michal Kadleček
8. Petr Bartoš
9. Tomáš Paul
10. Jan Zaremba Open Intercross-2. finále
1. Martin Michek
2. Martin Kohút
3. Michal Kadleček
4. Heinz Straub
5. Jan Brabec
6. Michal Votroubek
7. Jiří Bittner
8. Petr Bartoš
9. Marek Sukup
10. Miloslav Rožec Open Intercross- celkové pořadí po prvních 4 závodech
1. Martin Michek 87 b
2. Jan Brabec 73 b
3. Martin Kohút 68 b
4. Michal Votroubek 50 b
5. Jiří Bittner 41 b
6. Heinz Straub 38 b
7. Michal Kadleček 35 b
8. Jan Zaremba 30 b
9. Petr Bartoš 26 b
10. Marek Sukup 25 b

Informace o redaktorovi

Martin Pichl - (Odebírat články autora)
Libor Zhoř - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist