Německý supercross čeká finále

Dortmundská Westfalenhalle bude od dneška po tři dny hostit čtvrté a zároveň finálové klání "ADAC Supercrossu". A jedním z hlavních aktérů je i český jezdec Filip Neugebauer, aktuálně na 6. místě, který naposled v Mnichově získal svou první superkrossovou bednu.

Poslední finálové klání - třídenní - čeká účastníky letošního zimního ADAC Supercrossu. Dějištěm je dortmundská Westfalenhalle, kde je připravena trať měřící 350 m, kterou postavil Belgičan Fred­dy Ver­her­strae­ten se svými pomocníky a k jejíž přípravě bylo potřeba 4.000 tun půdy.

Tento víkend ovšem nepůjde v Dort­mundu pouze o tituly „Kö­nig von Dort­mund“ (SX1) nebo „Prinz von Dort­mund“ (SX2) a s nimi spojené věcné a peněžní ceny, nýbrž dnes a zítra i o body do seriálu ADAC SX-​Cup 2011/2012. Velkým favoritem na celkové vítězství v silnější kubatuře SX1 je potom Američan Matt Go­er­ke. Jezdec týmu Castrol Power1 s motocyklem Ka­wa­sa­ki je průběžně na druhém místě se ztrátou čtyř bodů na lídra a svého krajana Mi­ke Ales­siho, ovšem ten v Dort­mundu startovat nebude, neboť ho o tomto víkendu čeká první závod amerického supekrossového seriálu v Anaheimu. Největším soupeřem Gorkeho tak bude našim fanouškům velmi dobře známý Francouz Flo­rent Ri­chier z týmu ZAP Ka­wa­sa­ki Elf Team Pfeil, který ztrácí na Goerkeho 19 bodů.

Ačkoliv se tedy zdá náskok Matta Go­er­keho dostatečný, tak Američan, který nenechal nic náhodě a do Evropy přiletěl už na Nový rok, říká: "Čekají nás ještě dvě finále, tedy dvakrát po 25 bodech, dohromady 50. To se ještě může stát opravdu hodně. Jednou ti nevyjde kvalifikace a jednou špatně odstartuješ, či spadneš a vše je úplně jinak. Takže pouze 100% koncentrace ti může zajistit odpovídající výsledek".

Na skvělém šestém místě je zatím český motokrosař Filip Neugebauer (st. číslo 3) - jinak týmový kolega Richiera -, který má sice šanci poskočit nějaké to místečko dopředu, ale za ním je to v Top-10 opravdu nahuštěno. V této kubatuře pojedou i další dva naši jezdci, Martin Michek s KTM (st.č. 14) a Petr Bartoš s Kawasaki (st. č. 55).


V nižší kubatuře je sice náskok Francouze Maillarda na Dána Jörgensena 67 bodů, ovšem těch bude k dispozici v Dortmundu ještě 100, proto ani v SX2 není o celkovém vítězi seriálu vůbec rozhodnuto. I v této kubatuře pojede český zástupce, Marek Krejčí s KTM (st. č. 441).

Ačkoliv je třeba sobotní večer 29. ročníku "ADAC Supercross Dortmund" už dlouhou dobu vyprodán, tak letošní novinkou je livestream, který bude k dispozici dnes v pátek 6. ledna od 20 hodin, v sobotu  7. ledna od 19 hodin a v neděli 8. ledna od 14 hodin a můžete ho sledovat zde.

Průběžné pořadí SX1 po Mnichově: 1. Alessi Mike 88 bodů, 2. Goerke Matt 84 b., 3. Richier Florent 65 b., 4. Thomas Jonas 60 b., 5. Maier Teddy 48 b., 6. Neugebauer Filip 47 b., 7. Ramette Thomas 45 b., 8. Kiniry Robert 44 b., 9. Siebler Cole 42 b., 10. Siegl Daniel 41 b.

Průběžné pořadí SX2 po Mnichově: 1. Maillard Boris 212 bodů, 2. Jörgensen Rasmus 145 b., 3. Jaulin Sullivan 137 b., 4. Thury Dominique 136 b., 5. Ullrich Dennis 134 b., 6. Kouwenberg Nick 120 b., 7. Howell Austin 113 b., 8. Macler Ludovic 110 b., 9. Engle Kyle 79 b., 10. Burger Morgan 75 b.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist