Bercy: Druhá noc patřila Arandovi

Francouzům se dokonale podařila odveta za páteční večer, ve kterém kraloval Američan Justin Barcia. Druhou část nejprestižnějšího superkrosového podniku Evropy v pařížské hale Bercy vyhrál domácí jezdec Greg Aranda před svým krajanem Cedricem Soubeyrasem. Nejlepším Američanem byl na třetím místě Kyle Chisholm.

Greg Aranda, aktuální mistr Evropy, přitom v pátek havaroval a zle si pohmoždil záda. Dnes ale jako by byl pokropený živou vodou. Se svou kawasaki předvedl dokonalý holeshot a na druhého v cíli Cedrica Soubeyrase (KTM) najel skoro šest sekund. Soubeyras musel o svou pozici až pod šachovnicový prapor tvrdě bojovat se zle dotírajícím Kylem Chisholmem (Yamaha), který nakonec skončil třetí, stejně jako noc předtím. Páteční suverén Justin Barcia tentokrát po špatném startu dojel pátý, ale Američan se zahojil alespoň v předchozím zkráceném závodě course à l'américaine, který těsně vyhrál před Francouzem Gautierem Paulinem. Superpole se naopak stalo kořistí Grega Arandy. 
Po pátečním Waterloo ve finálové jízdě kategorie SX Open se už včera na dráze neobjevil britský jezdec Max Anstie (malý snímek vlevo), který si zlomil kolenní čéšku. V nemocnici se zlomeným zápěstím skončil i Australan Michael Byrne. „Nejsem z toho šťastný, že jsem tady skončil tak brzy, ale lékaři mne naštěstí ujistili, že doba léčení bude v týdnech a ne v měsících. Takže ještě stihnu přípravu na příští ročník motokrosového mistrovství světa. Jinak jsem se v Bercy cítil dobře, zajížděl jsem dobré časy a měl jsem šance na nějaké slušné umístění. Pak mi ale slétla ruka ze řídítek a přišla havárie v tunelu. Bylo to fakt dost drsné, narazil jsem tam do nějakého tvrdého předmětu, “ uvedl Anstie z týmu Kawasaki CLS Pro Circuit. V sobotu měl zase smůlu francouzský motokrosový mistr světa Marvin Musquin, který z trati odkulhal se zraněným kolenem a jeho dnešní start je na vážkách.
Zklamáním jsou zatím výkony několikanásobného motokrosového mistra světa Itala Antonia Cairoliho (Red Bull KTM), který ani před týdnem v Janově, ani teď v Paříži není schopen stačit absolutní špičce. V pátek skončil sedmý, v sobotu dokonce jako poslední z klasifikovaných.„Jistě, že jsem zklamaný, ale zase tak moc mne moje výsledky nepřekvapují. Přece jen mi chybí víc speciálního superkrosového tréninku,“ omlouval se Cairoli (na spodním snímku), pro kterého by dobrý výsledek znamenal pozvánku na závody v USA. Jinak velmi vydařený víkend v Bercy pokazil těžký pád při front flipu francouzského freestylera Charlese Pagese, který leží v komatu v nemocnici.   

Finále SX Open, sobota

1 ARANDA Greg Kawasaki Rockstar Bud Racing FRA 13:22,921 min.
2 SOUBEYRAS Cedric KTM SARHOLTZ FRA + 5,583 sek.
3 CHISHOLM Kyle Yamaha Moto Concepts USA + 6,837
4 PAULIN Gautier Yamaha Rinaldi Monster FRA + 10,055
5 BARCIA Justin Honda Geico USA + 12,885
6 MORAIS Ryan Suzuki Roskstar USA + 17,058
7 COULON Cyrille SUZUKI FRA + 23,433
8 WHARTON Blake Honda Geico USA + 25,840
9 ROUIS Alexandre Honda MB FRA + 30,484
10 DE DYCKER Ken Honda L&S BEL + 31,331
11 TONUS Arnaud Suzuki Teka SUI + 32,463
12 IZOIRD Fabien Suzuki Inter Cross FRA – 1 kolo
13 CAIROLI Antonio KTM De Carli Red Bull ITA – 2 kola

Finále SX Tour, sobota

1 COULON Cyrille Suzuki FRA 6:21,398 min.
2 ROUIS Alexandre Honda MB FRA + 2,573 sek.
3 LESAGE Maxime Kawasaki FRA + 10,572
4 IZOIRD Fabien Suzuki Inter Cross FRA + 12,016
5 VONGSANA Khounsith KTM FRA + 14,639
6 RAMETTE Thomas Suzuki FRA + 15,583
7 SALLEFRANQUE Josse Honda FRA + 16,202
8 ROMBAULT Loic Kawasaki FRA + 19,168
9 MUSQUIN Mickael KTM FRA + 22,059
10 DEGLI ESPOSTI Davide Suzuki ITA + 23,511

Informace o redaktorovi

Petr Šour - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist