Arenacross v Rondu

Jihomoravská metropole Brno se stala dalším dějištěm supercrossové "domácí" haly - Ronda. Vzhledem k tomu, že se v tomto termínu nejela hala v Německu, jako tomu bylo minulý týden s kombinací Ostrava/Dortmund, mohli vidět diváci po oba dny posílené startovní pole o devětatřicetiletého zkušeného Jihoafričana Dugmora a našeho Filipa Neugebauera, jezdícího v minulém roce německý šampionát. Nejrychlejší tréninkovou jízdu předvedl mladý Jirka Bittner jedoucí za Harness Racing Team a naznačil kdo si brousí zuby na post nejvyšší.


Přes rozjížďky se do semifinálového pavouka opravnými jízdami a divokými kartami dostali: Michek, Dugmore, Bittner, Neugebauer, Votroubek, Staufer, Kohút, Bartoš, Brabec, Brumla, Sukup, Kadleček. V první jízdě využil svých zkušeností Dugmore, ve třetím kole ho však za jásotu publika ukázkově vybrzdil vítěz z ostravské haly Michek a dovedl své tažení do vítězného konce. Třetí pozice patřila Michalu Kadlečkovi, který však upadl a na jeho místo se posunul stájový kolega Bittner, čtvrtý byl Neugebauer jedoucí malý obsah ve čtyřtaktech. Ve druhém finále se prosadila dravost mládí. Jirka Bittner i přes drobnou kolizi stanul na stupni nejvyšším, Dugmore porazil těsně Michka, Neugebauer čtvrtý, a tak se i přes kolizi Michala Kadlečka mohlo v Harness začít slavit - Jirka Bittner vyhrál.


Sobotní večer zahájila opět skupina KERN. Diváci se mohli těšit na další supercrossové boje a bylo se na co dívat. První rozjížďka patřila Dugmorovi, před Bittnerem a Votroubkem. Ve druhé kraloval Michek před Neugebauerem a Mitvalským, který před týdnem v Ostravě také chyběl. První semifinálová jízda přidělala hned několik vrásek na čele jihočeskému jezdci v barvách LR Cosmetic Martinu Michkovi, po startu se nechal vyvézt až na devátou pozici a to na úzké brněnské hale není nic moc. Martin ovšem ukázal, že je opravdový srdcař a bojoval stejně jako před týdnem do posledního centimetru tratě. Vyplatilo se, těsně před cílovou šachovnicí zdolal Mitvalského, Bittner opět slavil vítězství. Druhé semifinále by se dalo nazvat "zelená manifestace". Dugmore i Neugebauer, sedlající zelené stroje japonské provenience - Kawasaki, kralovali. Chyby dělal Kohút, který musel do opravky. Tu však zvládl na výbornou, spokojený byl i Kadleček s druhým místem.







Ve finále se celé startovní pole muselo sklonit před Bittnerem a Kadlečkem, ač to tak zpočátku nevypadalo. Dugmore předvedl opět holeshot a dojel celkově třetí. V druhé finálové jízdě byl v první zatáčce kdo jiný než Mr. Start - Dugmore, postupně se však za jeho výfuk dostal Michek a chvíli jihoafričana "okousával" aby mu následně opět předvedl jeden ze svých manévrů a dostal se do čela. To se však nepovedlo Bittnerovi a jen marně hledal skulinu, kterou by mohl předjet třetího rakušana Staufra, čtvrtý Neugebauer od kterého se čekalo asi víc, jenže "dvěpade" nemá takový spodek a letošní trať nebyla tak členitá jako roky před tím, prostě malý obsah neměl moc šancí... Brněnský Arenacross vyhrál Bittner, Michek, Dugmore. Pohár LR COSMETIC ADOS CUP vyhrál Michek, Bittner a Kohút.






Černou sérii českých freestylových špiček dokonal v Rondu vícemistr světa Libor Podmol, backflipa mírně přetáhl a dopad neustál, z motorky musel seskočit, výsledkem jsou zlomené kůstky v kotníku, šrouby, týden klid na lůžku a nejspíše dva měsíce pauza. Více informací přineseme v samostatném článku...

Informace o redaktorovi

Martin Pichl - (Odebírat články autora)
Libor Zhoř - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist