Wil Hahn končí! V pouhých 26 letech!

Zabalit to ve sportu, který milujete, když vám je pouhých 26 let a máte po celém světě spoustu fanoušků, k tomu už musíte mít pořádné důvody. Superkrosový mistr amerického seriálu 250SX East z roku 2013 Wil Hahn nyní pověsil řídítka na hřebík s tím, že četná zranění si u něj vybrala svou daň.

Vítěz dvou závodů prestižního zámořského seriálu AMA Wil Hahn oznámil, že končí svou bohatou kariéru, prostřednictvím otevřeného dopisu svým fanouškům. Stačil ještě odjet největší motokrosový podnik na jižní polokouli - AUS-X Open v Qudos Bank Areně v Austrálii a od příštího roku by měl fungovat jako testovací jezdec a poradce mladších závodníků u týmu GEICO/Honda.  „Vím, že jsem v šestadvaceti letech ještě mladý na odchod ze závodění, ale je to ten správný čas, abych se pohnul dál a budoval další kariéru. Mám pořád ten sport stejně v lásce jako v době, kdy mi byly čtyři roky, ale bohužel dostalo moje tělo v průběhu let pořádný výprask. Zranění si vybrala svou daň. Teď, když mám rodinu, chci být schopný si se svým dítětem alespoň házet s míčem," píše kansaský rodák, žijící v Texasu, který většinu své kariéry spojil se zelenými motocykly Kawasaki.

"Moje kariéra nebyla nejúspěšnější nebo nejdelší, ale jsem si jistý, že jsem získal mnoho přátel a fanoušků, a ti pro mě budou vždy cenní. Vyrůstal jsem v malém městě, kde bylo méně než sto obyvatel, takže mám štěstí, že jsem díky závodění zažil tolik dobrodružství a viděl řadu zajímavých míst. Jsem vděčný za to, že jsem díky motokrosovým závodům mohl žít své sny. Další kapitola v mém životě je dost vzrušující a bude pro mě novou výzvou. Není možné, abych osobně poděkoval všem, kteří mi v průběhu mé kariéry byli nápomocni. Moje rodina obětovala vše, co mohla, aby mi pomohla dosáhnout mého snu, bez ní bych se nikam nedostal," zakončil Hahn. Jeho předpslední sezona byla příznačná. Zranil se hned v prvním závodě amerického mistráku Lucas Oil Pro Motocross 2015, pak zajel dvakrát do desítky, aby se zase na dlouho zranil v sedmém podniku seriálu. Letos se zase stal jednou z obětí hromadné havárie v Atlantě, kde utrpěl mnohočetná zranění.

 

Informace o redaktorovi

Petr Šour - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (3x):



TOPlist