V sobotu startuje Strmý vrch Chýnov

Dvaatřicátý ročník populárního závodu motocyklů do Strmého vrchu v Chýnově u Tábora bude pořádat Motosport Chýnov již tuto sobotu 20.září 2014. Na tradiční dostaveníčko motocyklových závodníků nejrůznějších disciplin bude opět čekat padesátimetrový krpál. Závodit se bude v kategoriích motokros + enduro, trial, děti do 15 let a ČZ.

Na startu nebude chybět vítěz posledních dvou ročníků, hardendurový specialista Roman Körber. Premiérově se letos v Chýnově představí také jeden z našich nejlepších offroadových pilotů Martin Volný, který dorazí až ze severní Moravy. Po několika letech pauzy opět nastoupí na start závodu i motokrosový matador Bohumil Svatoš. Chybět pochopitelně nemůže ani František Hrobský, historicky stále nejúspěšnější závodník chýnovského „kopce“. Se svým strojem ČZ přijede i vítěz prvního ročníku chýnovského klání Jiří Hynek ze Strakonic.
Překvapit v tomto závodě však může i lecjaký hobby jezdec. V závodě jde samozřejmě o vítězství, tedy kdo v pěti pokusech vyjede nejvýše, ale většině přihlížejících diváků pak jde hlavně o adrenalinové zážitky, kterých je při tomto závodě vždy dostatek.

Diváci se mohou těšit i na mladou táborskou enduristku Míšu Polívkovou, která je dnes „ostřílená“ už i ze zahraničních závodů. Z trialových závodníků se představí například letošní účastník seriálu MS v této disciplíně Marek Wünsch. U tohoto ojedinělého klání opět nebudou chybět kamery České televize.

V doplňkovém programu se představí freeride závodníci na horských kolech ve sjezdu „down hill“. Ti se nechali slyšet, že Strmý vrch je pro ně ve směru dolů málo strmý, a tak si při exhibičním závodě o jedné z přestávek do sjezdu nainstalují ještě speciální odrazovou rampu. Chybět nebude ani běh dětí do vrchu. Dlouholetý účastník MMČR v sidecarcrossu Přemysl Hájek nabídne zájemcům svezení v závodní sajdkáře. Do kopce se exhibičně odváží i jezdec na čtyřkolce. Večer pak bude následovat diskotéka v KD v Chýnově, kde budou promítány záběry z odpoledního závodu.

Tréninky začínají v Chýnově v 9:30 hodin, start závodu je naplánován ve 13:00 hodin. Více informací najdete ZDE.
Zvlastni ustanoveni zavodu_Strmy vrch Chynov.pdf

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist