V Pelhřimově se závodilo pro Vaška

Za rekordní účasti se na pelhřimovské trati odjely poslední motokrosové závody sezony a nutno dodat, že se bylo na co koukat. Startovní rošt naplnily děti, holky, ale i veteráni a jezdci kategorie MX1 a MX2. Tentokrát se závodilo pro našeho kamaráda Vaška, kterému motokrosový klub věnoval výtěžek z akce.

Náš kamarád hasič Vašek měl úraz a zůstal upoután na invalidním vozíku. Proto se pelhřimovský klub rozhodl uspořádat závody a veškerý výtěžek věnovat právě jemu. Bylo proto milé vidět Vaška mezi námi. Kromě něj dorazilo zafandit zaplněnému startovnímu poli všech kubatur sakramentsky početné publikum a to je jedině dobře.

Skvělé počasí a parádně připravená trať přilákala téměř osmdesát motokrosařů, kteří naplnily pět kategorií. Svůj závod odjely děti, holky, veteráni a zrovna tak jezdci kategorie MX1 a MX2. Překvapivě kategorie MX2 praskala ve švech, a proto se pár „dvojkařů“ přesunulo k méně početnému poli jedniček.

Závody to byly jako řemen a o dramatické okamžiky rozhodně nebyla nouze. Myslím si, že si všichni startující přišli na své, a to se nejspíš dá říci také o všech přihlížejících. Závěrem je potřeba pochválit kluky z klubu, protože i navzdory suchu nachystaly trať na jedničku. Všechno během dne hezky klapalo a všichni si parádně zazávodili. Kromě toho se podařilo skloubit příjemné s užitečným a alespoň tímto způsobem podpořit kamaráda Vaška.

 

Výsledky:

Děti 65 + 85ccm:

1. Tomáš Kochrda 2. Václav Vítek 3. Dušan Bláha

Holky:

1. Kristýna Řeřichová 2.Dominika Hejdová 3. Aneta Sichrovská

Veterán:

1. Petr Kolbl 2. Petr Holický 3. Jirka Kovář

MX2:

1. Martin Mareš 2. Libor Ampapa 3. Aleš Bartoška

MX1:

1. Vojtěch Bejda 2. Vláďa Novotný 3. Pavel Sviták

Závody ve stupačkách devatenáctkové Yamahy YZ250F

Letos jsem v Pelhřimově jel své druhé motokrosové závody. Ty první jsem si dal ve stupačkách redakční Yamahy WR450F a tyto na ryze motokrosové hadimršky YZ250F. Jelikož se kategorie MX2 naplnila rychlostí blesku a bylo ji potřeba ulevit, přehazuji se hned ráno do třídy MX1. První volný trenál utekl jako voda a už se chystám na kvaltu. Yamaha mi sedí na první dobrou a to hlavně krásně lineárním výkonem. Velkou peckou je podvozek a sériové skvěle fungující pérování KYB. Vůbec nemám potřebu nic ladit a nastavovat, protože mi od první chvíle sedí, tak jak ho v Japonsku naklikali. Kvalda nakonec znamená čtvrtý čas a to není zlé.

Před prvním závodem mám obavy ze startu a tuším, že mi to ostatní čtyřipade dají sežrat. Proto si dávám ostřejší mapu a jdu na věc. Padá žebřík a celé startovní pole letí do první zatáčky, jako by jelo k ohni. Z té vyrážím mezi prvními a to je celkem milým překvapením. Pak už se to začíná celkem slušně midlit, ovšem závod je přerušen, kvůli „kreši“, který se nakonec obešel bez většího zranění a to je hlavní. Proto znovu na žebřík a jedem. Opět se docela zadařilo a start celkem vyšel, i když ne tak dobře jako první. Během druhého kola bohužel dělám volovinu a v toboganu předním kolem brnknu do nečekaně zpomalujícího jezdce. Samozřejmě padám na krátkou nohu a okamžitě se snažím rychle nastartovat a valit dál. Na rovinu říkám, jsem rád, že také tři ladičky konečně mají elektrický startér, protože tahle věc dokáže ušetři kupu času, ale i sil. Každopádně několik míst je v čudu a pouštím se do stíhačky. Nakonec to dá na třetí flek a to je fajn.

Do druhého závodu opět vyšel start a oproti tomu prvnímu se jede celkem v poklidu, ovšem už se trošku práší. Po několika pěkných soubojích jsem v cíli na druhém místě a to znamená, že je z toho dvojka i celkově. Za mě spokojenost a nezbývá než dodat, že mě devatenáctková Yamaha YZ250F víc než mile překvapila. Výborný podvozek, skvělá ovladatelnost, ale i motor s hladkým průběhem mi prostě sedl.

Informace o redaktorovi

Vláďa Novotný - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist