V Lokti nad Ohří bojovala světová špička MS v sajdkárkrosu

Dramatický víkend zažili diváci při druhém závodě MS v sajdkárkrosu na legendární 1 586 metrů dlouhé trati v Lokti nad Ohří. Zvítězili Nizozemec Koen Hermans a Francouz Nicolas Musset. Vedoucí dvojice šampionátu Nizozemec Etienne Bax s Čechem Ondřejem Čermákem udrželi i přes technické problémy vedení v šampionátu. Na čele mají před dalším podnikem v belgickém Lommelu náskok jen tří bodů.

Vítězi druhého podniku letošního mistrovství světa v sajdkárkrosu se stali v západočeském Lokti nad Ohří Nizozemec Koen Hermans a Francouz Nicolas Musset. V čele průběžného pořadí šampionátu však zůstali i nadále vítězové úvodního podniku sezóny Nizozemec Etienne Bax a Čech Ondřej Čermák. Ti bojovali o vítězství v obou závodních jízdách, ale kvůli problémům s palivovým systémem vybojovali v první závodě 2. místo a ve druhém si připsali body za 19. místo, když odstartovali znovu nejlépe, a téměř celý závod vedli. V předposledním kole se však motor motocyklu dvojice Bax a Čermák zastavil, přesto si připsali alespoň 2 body. „Bohužel se uvolnilo benzinové čerpadlo a vytekl benzin. To se zkrátka stává, i takový může být motoristický sport,“ řekl po závodě Ondřej Čermák a dodal: „Každopádně jsme stále ve vedení, ale rozdíly na čele jsou prakticky minimální. Na druhou stranu, kdyby to byla procházka růžovým sadem, nebylo by to ono. Jsem rád, že o titul musíme bojovat, a to, a doufám, že se to podaří, bude pro nás o to cennější. Nedáme svoji kůži lacino a věřím, že v Belgii si své postavení upevníme. Uděláme pro to všechno.“ Do hry o titul se tak dostala estonsko-finská dvojice Kert Varik a Lari Kunnas, kteří ztrácí pouhé 3 body. O další 4 body jsou pak na třetím místě Nizozemci Gert Van Werven a Ben Van Den Boggart.

Následující podnik v belgickém Lommelu, který je na programu o víkendu 25.-26. června, tak slibuje další dramatické boje o každý bod a vedení v šampionátu. „V prvé řadě chci poděkovat fanouškům, kteří byli fantastičtí, a i díky hezkému počasí jich přišlo nad očekávání. Atmosféra byla úžasná. Jako promotéra mě vlastně těší, že se boj o titul dramatizuje. Uvidíme, jak se vše vyvine v Belgii a Estonsku, ale věřím, že to byla skvělá pozvánka na další podnik v České republice v září v Dalečíně,“ okomentoval nabitý víkend promotér seriálu Martin Beňa.

KOMPLETNÍ VÝSLEDKOVÝ SERVIS

Autoři článku obdrželi prémie 20 Kč od 1 uživatele.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
Syste přispěl 20 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist