Strmý vrch Chýnov už tuto sobotu

Populární závod motocyklů do Strmého vrchu v Chýnově u Tábora dospěl do Kristových let. Již XXXIII. ročník bude pořádat Motosport Chýnov tuto sobotu 26. září 2015.

Do profilu padesátimetrového kopce byly letos na jaře nainstalovány dvě větší, příčné uložené klády, takže zdolat vrchol určitě nebude jednoduché. Tento závod je vždy velkou výzvou pro všechny motocyklové závodníky, kteří přijíždějí z celé republiky. Na prvního jezdce, který nově připravený kopec zdolá, čeká třílitrový demižon domácí slivovice od jednoho jihomoravského sponzora, takže už v trénincích bude o co bojovat.

Pojede se v kategoriích motokros+enduro, trial, ČZ a děti do 15-ti let. Účast přislíbili závodnické kapacity, jako například historicky nejúspěšnější účastník chýnovského klání František Hrobský, motokrosaři Lukáš Komprda, Bohuslav Svatoš, Jan Charvát, Dominik Hůla, offroadoví specialisté Roman Körber a Martin Gomboš, historicky první vítěz chýnovského kopce, strakonický Jiří Hynek se svou ČZ, nebo třeba loňský vítěz hlavní kategorie motokros+enduro Josef Čermák a spousta dalších závodníků.

Pokud se stihnou vrátit ze soustředění v Chorvatsku, budou se v Chýnově pokoušet o výjezd i členové MRG Dakar teamu Ervína Krajčoviče, samozřejmě včetně samotného manažera. Přítomna v Chýnově bude i enduristka Míša Polívková, která má za sebou v sedle motocyklu kompletní Šestidenní, která se jela minulý týden ve slovenských Košicích. Jen zatím neví, zda s motorkou, nebo jen jako divák. Na startu kategorie Trial nebude chybět ani třiasedmdesátiletý Karel Veyr z Orlických hor.

Doplňkovou akcí bude v rámci odpoledních přestávek sjezd horských kol „down hill“ a běh dětí do vrchu. Možnosti parkování i bohaté občerstvení budou zajištěny po celý den. Trénink závodu v Chýnově začíná v 9:30 hod., závod pak ve 13 hodin. Večer se uskuteční menší „afterparty“ s promítáním záznamu ze závodu, namísto původně plánovaného Kulturního domu, přímo pod Strmým vrchem v restauraci U Bazénu.

Více informací k závodu najdeteZDE

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist