Rock and Ride – Fesťák děláný srdcem

Libová letní akce, kde si každý přišel na své, všechno pěkně na jednom místě několik metrů od sebe. Festival dopadla na jedničku a vše klapalo jak švýcarské „watchmany“. Diváci i jezdci si plnými doušky užívali balíček prošpikovaný Freestyle motokrosem a endurem obohacený říznou hudbou a výborným zázemím. Králem Freestyle motokrosu se stal mladší z rodu Podmolů Filip, premiéru atraktivního Superendura pod širým nebem vyhrál Jan Charvát a v nedělním Memoriálu Jaroslava Kuklíka nenašel přemožitele Víťa Kuklík.

Kapitoly článku

FMX – Filip Podmol vyhrál, co se dalo

Spojení motorek a hudby začal již v pátek živelnou Freestyle motokrosovou show, na které se představili elitní jezdci FMX ramp. Vedle organizátorů Libora Podmola a Martin Koreňe, se divákům předvedli Filip Podmol, František Máca, Aleš Liemann, Lukáš Volšický, Radek Bílek a Julien Vanstippen. Zlatým hřebem pátku byla soutěž o nejlepší placku čili Whip. Nejlepší placku „upekl“ Filip Podmol, který soutěž ve Whipech vyhrává i na soutěžích mistrovství světa „Night of the Jumps“. Populární Fíla Podmol šel v FMX hodně nahoru a už šlape na paty svému bratrovi, mistru světa a medailistovi z X-Games, Liboru Podmolovi.

Druhý den čekala na diváky další super FMX show a hlavně souboj o nejlepší trik. Jezdci se výborným publikem nechali hodně vyhecovat a posílali z ramp triky světové extra třídy. Do finále postoupil Martin Koreň, který si na finále připravil náročné variace v saltu. Zaslouženým vítězem se stal Filip Podmol s technicky hodně povedenou 360: „Jsem rád, že jsem vyhrál. První rampa se trochu jinak točí, tak jsem raději udělal jiný trik. Bratr neudělal náročný trik Volt, tedy otočku kolem své osy nad letící motorkou, což bylo rozhodující.“

„Naprosto super akce, jsme moc spokojeni, nám i divákům se líbí koncept spojení endura a freestyle motorkosu, protože se dostaneme hodně blízko k fanouškům. Spolupráce mě a Libora Podmola s bratry Kuklíky je skvělá a podařilo se nám vytvořit tuhle povedenou akcičku, jak pro motorkáře, tak i pro fanoušky hudby,“prozradil nám vysmátý Martin Koreň.

Best Trick: Filip Podmol. Best Whip: Filip Podmol

Superenduro – Luděk Jankovský senzačně ve finále

Už po prvních trénincích bylo jasné, že na brány finále budou klepat mazáci z endura a motokrosu, Jan Balaš (smolně do finále nepostoupil), Martin Kulhánek, nebo Jan Charvát. Ovšem všechny fanoušky a jezdce překvapil freestylista a pitbike showman Luděk Jankovský. Na své dvoutaktní „pile“ KTM 125 se, za hlasité podpory diváků, probojoval až do finále. Do souboje o poháry se vedle Jankovského prodrali ještě Jan Charvát, Martin Kulhánek a Jan Vašta. Nejrychlejší start měl bývalý motokrosař, dnes jezdec endura, Jan Charvát, za ním se zuby nehty držel Martin Kulhánek a třetí byl bojovník Luděk Jankovský. Mohutně povzbuzovaný Jankovský svoji bojovnost poněkud přehnal a v lesní pasaží se poroučel k zemi, přesto čtvrté místo je velký úspěch. Rychlý Charvát si bezchybnou jízdou vytvořil náskok a vítězství si již nenechal nikým vzít. „Dnes rozhodly starty, ale bylo to i o výdrži a potřebném štěstí. Hodně mě překvapil „Jankáč“ Jankovský na slabé stopětadvacítce, jel fakt pěkně a rychle,“ prozradil nám spokojený vítěz Jan Charvát.

RnR SuperEnduro: 1. Jan Charvát, 2. Martin Kulhánek, 3. Jan Vašta, 4. Luděk Jankovský

Memoriál Jaroslava Kuklíka – Suverénní Víťa Kuklík

Memoriál o putovní pohár vzdávající holt člověku, který byl velký nadšenec motoristického sportu. Pan Kuklík v roce 1996 založil společně s Liborem Podmolem firmu KTM Sette, která se stala oficiálním importérem motocyklů KTM do České Republiky. Veškeré své aktivity soustředil nejen na prodej motocyklů, ale také na podporu jezdců motokrosu a endura, proto jeho synové pořádají memoriál k uctění jeho památky.

Memoriál se jede ve stylu Cross Country využívající všech atraktivních terénů areálu KBS ÚAMK v Kavčáku v Benešově. Hned od startu Víťa Kuklík všem dokazoval, že na domácím „hřišti“ zná dokonale každý metr a těžko bude hledat soupeře. Neustále navyšoval svůj náskok před mladými „puškami“ Martinem Kulhánkem a Alešem Klimešem. Velké obdiv zaslouží kategorie zástupkyň něžného pohlaví, kdy v úmorném vedru jely holky hodně rychle a užívaly si zasloužený aplaus fanoušků endura.

Memoriál Jaroslava Kuklíka: 1. Vít Kuklík, 2. Martin Kulhánek, 3. Aleš Klimeš. Open: 1. Jiří Žalud, 2. Jiří Šrytr, 3. Otakar Andrýsek. Veteráni: 1. Petr Budín, 2. Jiří Feďko, 3. Michal Polodna. Ženy: 1. Jana Škobisová, 2. Jeanetta Fučíková, 3. Emílie Míšková.

„Chceme z ROCK'N'RIDE udělat jednu z největších motoristickou akcí v České republice, a to s mezinárodním přesahem. Potvrdili jsme si, že to možné je. V příštím roce v areálu KBS UAMK budeme ještě silnější,“ dodal Martin Koreň. Máme se rozhodně na co těšit.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist