První záběry Ryana Dungeyho na KTM

Jak se dalo čekat, americký motokrosař Ryan Dungey nemusel čekat dlouho, aby po odchodu od Suzuki získal novou smlouvu. A hned u těch nejlepších! Několikanásobný mistr světa podepsal dvouletý kontrakt s továrním týmem Red Bull KTM. Vy se nyní můžete podívat na první snímky a první video ze „spojení budoucnosti“ Dungey-KTM.

První oficiální závod, který jednadvacetiletý Ryan Dungey na KTM absolvuje, bude úvodní podnik společného amerického a světového superkrosového šampionátu 7. ledna 2012 na stadionu v Los Angeles. Bude samozřejmě sedět v sedle stroje KTM 450 SX-F. V letech 2012 a 2013 se zaměří na pravidelné starty v jak superkrosovém, tak klasickém motokrosovém seriálu AMA. KTM bude mít vůbec k dispozici super tým. Do Ameriky už rakouská továrna definitivně poslala letošního mistra světa v MX2 Němce Kena Roczena, toho doplní ve třídě dvěstěpadesátek (Lites) famozní Francouz Marvin Musquin, mistr světa MX2 z let 2009 a 2010. Tým nepovede nikdo jiný, než belgická motokrosová kegenda Roger de Coster - bývalý mistr světa, který mimo jiné jezdil i na strojích ČZ.
Ryan Dungey, který pochází z Minnesoty, ale nyní žije na slunečné Floridě, neskývá nadšení z přechodu na oranžové stroje KTM a pod křídla Rogera De Costera. „Moc se těším na nový motocykl a hlavně na spolupráci s Rogerem. Jsem nadšený, že můžu začít něco nového a jsem připravený přijmout tuto výzvu. Továrna KTM za dobu spolupráce s Rogerem udělala obrovský pokrok. Udělám vše pro to, abych na KTM získal co nejvíc úspěchů." Také De Coster, který nedávno oslavil 67. narozeniny, nešetří spokojeností z přestupu roku: „Jsem opravdu šťastný, že se k nám připojíl takový jezdec, jako je Ryan. Společně jsme už několik let dělali, takže se velmi dobře známe. Naše společná minulost by nám měla pomoci vydat ze sebe to nejlepší a získat úspěch ve třídě 450 ccm. Všichni tady na americké straně jsou velmi potěšeni a nemohou se dočkat, až začnou s Ryanem spolupracovat." A další z vrcholných manažerů KTM Pit Beirer k tomu dodal: „Jsem nesmírně hrdý, že jsme do týmu získali tak kvalitního jezdce. Před třemi roky jsme měli sen, jak se dostat na vrchol tohoto sportu, a na jeho základě jsme začali s vývojem. V současnosti máme pro Spojené státy americké připravené dva mistry světa MX2 (Kena Roczena a Marvina Musquina) a po příchodu Ryana Dungeyho máme k dispozici opravdový Dream Team. Nyní jsme připraveni!"


Informace o redaktorovi

Petr Šour - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist