Předposlední závod jihočeského KP v motokrosu pořádají v Kaplici

V sobotu, 19. září se v Kaplici uskuteční předposlední závod jihočeského KP v motokrosu. Tato náročná trať letos drží celorepublikový primát, neboť vzhledem k absenci MS v Lokti se zde v rámci MMČR sešlo nejvíce hvězd světového motokrosu, jejichž zápolení přihlížely tisícovky nadšených diváků. Také tento podnik zvládla parta kolem velice zkušeného Jana Froňka z pořádajícího AMK Kaplice v AČR skvěle, takže závod krajského přeboru je pro ně pořadatelský máček.

Závod se pojede společně ses seriálem VVL Cup, takže na trati uvidíme i nejmladší motokrosové závodníky na motocyklech o obsahu 50ccm a dále pak tradiční přeborové kubatury 65+85ccm, Hobby MX2, Hobby MX1, Veterány, MX2 a MX1.

Třídě 50ccm je v průběžném pořadí na vedoucí pozici Jan Milota z Blovic, ve třídách 65ccm a 85ccm pak jasně dominují bratři Moritz a Maxx Erneckerovi z Motosportu Chýnov. Ve třídě Hobby MX2 se zatím nejlépe daří Lukášovi Matějíkovi z SMS Střední Čechy a v Hobby MX1 pak Stanislavu Boukalovi z Příbrami Podlesí. Veterány nad 40 let vede o jediný bod Jan Hůda z 4C RT před Romanem Skalkou z SMS Střední Čechy, který je tak jasným lídrem zvlášť bodované třídy Veteránů nad 50 let. V nejstarší kategorii veteránů nad 60 let je pak vedoucím jezdcem Miroslav Kukrál z 4C RT. Ve třídě MX2 (HR Technik Cup) je nejlepší Jaroslav Strnad z Mirošova a mezi zvlášť bodovanými jezdci ve třídě dvoutaktních 125ccm do devatenácti let vede Jaroslav Kalný z Moto Teamu Excel Racing. Ve třídě MX1 (HR Technik Cup) se do čela díky vyhranému srpnovému závodu v blátivém Pacově překvapivě vyhoupl Rakušan Christopher Mariacher.

V některých třídách se už v Kaplici může rozhodnout o letošních přebornících kraje, tak určitě přijeďte zafandit! Tréninky v Kaplici začínají v 7:30, závod pak ve 13:00 hod.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)
Marek Vincík - (Odebírat články autora)

Autoři článku obdrželi prémie 6 Kč od 2 uživatelů.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
JardaKTM přispěl 4 Kč
Rosička přispěla 2 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist