Pozvánka na Strmý vrch Chýnov

V sobotu 21. září se v Chýnově u Tábora pojede již XXXI. ročník populárních závodů motocyklů do Strmého vrchu. Na jezdce čeká 50 metrů dlouhý kopec s převýšením 28 metrů a technickými překážkami. Pořadatelem je MOTOSPORT CHÝNOV. Tímto závodem se začne psát nejdelší tradice závodu tohoto druhu v ČR, neboť v legendárním pražském Břevnově se jelo ročníků třicet.

Závodit se bude ve čtyřech kategoriích: Děti do 15-ti let s motocyklem do 85ccm, trial, ČZ a hlavní kategorií bude třída motokros + enduro. Se svým motocyklem ČZ přijede historicky první vítěz chýnovského „kopce“, nestárnoucí Jiří Hynek ze Strakonic, který v letech 1971 -1987 dokázal získat hned 11 vítězství v této disciplíně po celé republice.

V hlavní kategorii motokros + enduro se v Chýnově objeví showman Petr Bartoš z Orion Litomyšl – RS Petrol Teamu, desetinásobný mistr ČR v motokrosu, který v minulosti již chýnovský závod také vyhrál. „Do Chýnova na Strmý vrch jsem jezdíval ještě se svým tátou. Je to super akce, na které bych chtěl hlavně pobavit diváky a také si to rozdat se závodníky, odkojenými trialem, kteří jsou na tomto závodě díky své technice jízdy vždy hodně silnými soupeři“ uznává Petr Bartoš, jehož agresivní styl výjezdu chýnovského kopce vždy nadchne naprosto všechny přihlížející.

V Chýnově se na start postaví i letošní Vicemistr světa v motokrosu ve třídě MX3 Martin Michek z Buksa/Ados KTM teamu. Ten už si tento závod jednou zkusil. Rozhodně to není jeho doména, ale přesto se nebojí jít se svou kůží na trh. Chce se na této akci především pobavit a dobrou zábavu slibuje i všem divákům.

Mezi pokořiteli Strmého vrchu pochopitelně nebude chybět také loňský vítěz a nejúspěšnější Čech z posledních třech ročníků známého extrémního motocyklového závodu Erzberg Rodeo v rakouských Alpách Roman Körber, startující za pořádající tým. „Obhajovat vítězství je vždy těžší než ho získat. Je to pro mě ale velká výzva, utkat se při této jedinečné akci s takovými závodníky, jako je Martin Michek, Petr Bartoš a dalšími výbornými motokrosaři a rozhodně se budu snažit své fanoušky nezklamat!“, věří si Roman.

Stejně jako je s terénním motocyklem spojen drapák, je s tímto závodem spjat i historicky nejúspěšnější jezdec chýnovského klání, endurový matador František Hrobský, startující také v barvách pořádajícího týmu Motosport Chýnov.

Účast přislíbili i jezdci z Rakouska a rozhodně můžeme na startu očekávat i mnoho jezdců méně zvučných jmen, kteří však mohou určitě překvapit, neboť jejich motivace při tomto klání nabývá obrovských rozměrů.

Tréninky začínají v Chýnově v 9:30 hodin, závody pak ve 13:00 hodin.

Je připraveno též bohaté občerstvení, zajímavý doprovodný program včetně tradičního běhu dětí do vrchu a také autogramiáda zúčastněných českých reprezentantů. Po akci je v plánu od 20:00 hod. diskotéka v místním kulturním domě s videoprojekcí ze závodu.

Více informací se dozvíte na webu pořadatele www.motosportchynov.cz

Na viděnou s Vámi se těší
Evžen Zadražil
ředitel závodu
+ celý pořadatelský sbor

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist