Po dlouhých 10 letech je zpátky populární Orion Cup

Naposledy se uskutečnila tato hojně navštěvovaná akce v roce 2009 a jak motoshow, tak i následný motokros proběhl tehdy na dráze v Benátkách u Litomyšle. Nyní se pořadatelé rozhodli, že dvoudenní záležitost začne v sobotu 9. června na Smetanově náměstí (Litomyšl) od 14 hodin.

Postupně se zde představí úspěšné sportovní týmy v čele s domácím Orionem Racing a mezinárodně nabité družstvo Buksa/Ados, podporované firmou Taurus Trans z Dolního Újezda. Nebude chybět trialové představení (Pavel Baláš), závodní automobil Ford Mustang, na kterém úspěšně jezdí v evropském seriálu NASCAR litomyšlský odchovanec Martin Doubek a rovněž dorazí úspěšný dakarský tým MRG Ervína Krajčoviče. Na náměstí zavítá také známý cestovatel Jaroslav Šíma, který na svém motocyklu najel při různých expedicích neuvěřitelných 1 380 000 kilometrů. Pro fanoušky ladných tvarů tu předvedou své vyladěné historické miláčky auto/moto členové Veterán klubu Pardubice. Skvělou dobovou motokrosovou sbírku značky ČZ představí všem příznivcům Milan Zítko, dále budou pochopitelně různé rozhovory, třeba s bývalým výborným motokrosovým reprezentantem Miroslavem Halmem, autogramiády a tak dále.

V současné době se stále ještě dolaďuje program. Každopádně sobotní odpoledne zpestří vystoupení tří hudebních skupin. Nejdříve zahraje domácí skupina Xilt (Luboš Adolf), potom bigbíťáky určitě zaujme kapela Markant (Mirek Strouhal) a navečer vystoupí uskupení, které si říká Hamleti (Aleš Háma - kytara - zpěv, Dalibor Gondík - bicí - zpěv, Jakub Wehrenberg - basa, Hardy Marzuki - kytara - zpěv).

Mezinárodní ORION - TAURUS TRANS motokros, za účasti jezdců z Francie, Německa, Maďarska, Slovenska, Polska, Rakouska a přirozeně české špičky v čele s Martinem Michkem, Martinem Krčem, Petrem Bartošem, Jonášem Nedvědem a dalšími závodníky, se uskuteční v neděli 10.června na známém okruhu v Horním Újezdě nedaleko Litomyšle. Bojovat se bude ve čtyřech kategoriích - MX1, MX2, Hobby a Ženy. Také zde se již místní zkušený organizátor, Autoklub H. Újezd s ředitelem Vaškem Severou, pilně připravuje na tento prestižní podnik!

Důvodem obnovení této dvoudenní mezinárodní akce je to, že litomyšlská firma ORION - Vaše domácnost si připomíná 25 let od svého založení a o 5 let mladší je zase mezinárodní kamionová přeprava zboží - TAURUS TRANS z Dolního Újezda. Obě dvě hlavní firmy figurují v titulárním názvu, ale na tomto podniku se ještě podílejí - MX SHOP Sekerka, AMD Svitavy, INDECOR, Autodoprava ŠD Chrast s.r.o., Zemědělské družstvo Dolní Újezd a další.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist