Pátý díl MotoCare Amater Cupu hostil Pacov

Předposlední podnik seriálu MotoCare Amater Cup 2014 uspořádali v sobotu 2.srpna 2014 na známé a oblíbené trati v Pacově. Na startu se sešlo celkem 252 závodníků v osmi kategoriích. Nechyběli ani závodníci z Rakouska a Polska. Pořadatel závodu Motosport Chýnov navíc okořenil tento podnik premiérovou soutěží týmových družstev, do které se přihlásilo celkem 21 družstev.

V týdnu před závodem celkem dost pršelo, takže trať byla zavlažena pěkně do hloubky. V den závodu pak bylo celý den slunečno a poměrně dost horko s teplotami k třicítce. Nejvíce jezdců se objevilo v obou amatérských třídách (MX1 a MX2), takže o účast v odpoledním závodě se muselo bojovat už v kvalifikacích.

Víc jak čtyřicet jezdců se rovněž objevilo v třídě Licence OPEN. Téměř zaplněný startovní rošt měly obě třídy Veterán a více jak dvacítka jezdců se sešla v třídě ČZ. Oproti ostatním závodům byla potěšující účast v dětských kategoriích, ale zde bych si uměl představit startovní pole přeci jen zaplněné početněji.

Třídu Licence Open ozdobili svou účastí juniorští reprezentanti Jakub Terešák a Jan Kučera. V amatérské třídě MX2 se objevily reprezentantky ČR ve třídě WMX Tereza Hromková a Kristýna Řeřichová, které se v Pacově představí, stejně jako zmínění junioři, o víkendu 23.-24.srpna 2014 v rámci ME družstev WMX a Junior.

V poledne odstartovali společnou jízdu útěchy pro všechny nekvalifikované jezdce. Poté čekal na jezdce nabitý odpolední program, když se jelo dvakrát osm jízd. To už se muselo v krátkých přestávkách mezi jednotlivými jízdami kropit, protože sluníčko a teplý letní vítr trať rychle vysušoval.

Závodníci bojovali v jednotlivých třídách nejen o umístění v závodě, potažmo v seriálu, ale předem nominovaní jezdci do jednotlivých družstev pak sledovali také soutěž týmů. Ta byla nakonec velice vyrovnaná především v boji o celkové vítězství, neboť hned dva týmy na čele měly v konečném součtu stejný počet třech nejlepších započítávaných výsledků. Celkové umístění ve třídě se rovnalo počtu bodů do družstev a na čele se sešly dva týmy se součtem v hodnotě pěti bodů. Dvakrát první místo a jedno třetí pak znamenalo v konečném výsledku dle stanovených pravidel více, než jedno první a dvě druhá místa.

Celkovým vítězem se tak nakonec stal MX team Český Krumlov před Motosportem Chýnov, i když měl tento tým paradoxně jako čtvrtý nejlepší (a tedy škrtaný) výsledek druhé místo. Třetí v soutěži týmů skončilo mladé družstvo Kamikaze Racing Team s deseti body, tedy se dvěma druhými a jedním šestým místem. Na stupních vítězů neskrývali ve slušné konkurenci týmů velkou radost.

Výsledky MotoCare Amater Cup - Pacov 2014:

MAC.Pacov.14.vysledky.druzstva.pdf
MAC.Pacov.14.vysledky.pdf

Poslední podnik seriálu MotoCare Amater Cup se pojede 28. října 2014 v Nihošovicích u Volyně.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist