Ondřej Čermák je mistrem světa v sajdkárkrosu!

Máme mistra světa v motoristické disciplíně! Nemusel u toho kupodivu ani přidávat plyn. Poslední závod MS sajdkárkrosu byl naplánovaný do německého Rudersbergu. Pokud byl plán promotéra šampionátu udržet napětí až do poslední jízdy nevím, ale stalo se tak. Posádka Etienn Bax- Ondřej Čermák v předposlední jízdě srovnala bodový stav s posádkou Varik- Kunnas a zbývala už jen jedna jízda do konce celého seriálu, jenž měla určit nejlepší posádku světa pro sezonu 2022.

Start druhé jízdy neposlal obě posádky s šancí na titul do přímého souboje a tak Bax s Čermákem kontrolovali situaci pohodlně z třetí pozice s vědomím, že se Varik s Kunassem pohybují za nimi.
Určitě pro posádku s naším zástupcem skvěle fungovala signalizace jejich týmu a tak po celou jízdu udrželi soupeře za sebou a po projetí cílem mohli slavit společný titul mistrů světa.

Ondřej Čermák je mistrem světa v sajdkárkrosu! Teď už jen zbývá doufat ve větu, že vítězná sestava se nemění a v roce 2023 bude posádka Etienn Bax a Ondřej Čermák svůj letošní titul obhajovat. „Byla to neuvěřitelná sezóna!” prozradil Čermák. „Splnil se mi dětský sen, a to jsem chtěl původně skončit… . Začali jsme poměrně jednoznačně, ale pak přišly menší technické problémy a ne úplně vydařené závody. Zlom pak přišel při závodech v Estonsku, po kterých jsme byli po sporné penalizaci opravdu psychicky dole, a přišli jsme o vedení v šampionátu. Jenže ono nás to nakonec nakoplo, a v týmu jsme si řekli, že my chceme vyhrát titul na trati, a ne od zeleného stolu.”

„Díky promotérovi a partnerům seriálu se podařilo uspořádat závod v Kaplici, který nás udržel ve hře o titul a pak přišel poslední víkend. Nenechali jsme nic náhodě. Příprava byla ještě větší než obvykle. Pravda, moc jsem toho nenaspal, i když jsem jinak kliďas, vidina titulu mě moc spát nenechala. Řekli jsme si, že půjdeme krok po kroku, a přesně tak to bylo.”

„Když se nám podařilo vyhrát kvalifikaci, a pak i první jízdu, začal jsem věřit, že se nám to může podařit. Poslední dvě kola se ve mne pral strach z technické závady s radostí, že si jedu pro první titul mistra světa pro Českou republiku! Po odmávnutí to bylo něco neuvěřitelného. Možná mi ještě ani teď pořádně nedochází, co jsem dokázal. Pro Etienna to je už pátý titul kariéry, ale pro mne… Ještě nevím, jak mu za tu šanci s ním jezdit a za tyhle okamžiky a titul poděkuji, ale je to něco neuvěřitelného. Splnil se mi dětský sen!“

Konečné pořadí MS FIM sidecross 2022
1.Bax/Čermák (Champions) 239 bodů, 2. Varik/Kunnas 235, 3. Vanluchene/Bax 217, 4. van Werven/van den Bogaart 179, 5. Hermans/Musset 175, 6. Veldman/Janssens/Lebreton 141, 7. Wilkinson/Millard 139, 8. Gordeev/Stupelis 118

Informace o redaktorovi

Michal Kohout - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist