Německé mistrovství ADAC míří do finále

Předposlední závod německého mistrovství ADAC proběhl ve dnech 14. a 15. září 2013 v Jaueru u Drážďan. Na “uskákané“ trati, jenž se víc podobala superkrossu než klasické dráze, štěstí českým jezdcům moc nepřálo.

Ve třídě Masters skončili v neděli tři naši přední jezdci v kotrmelcích - Filip Neugebauer a Petr Smitka byli odvezeni do nemocnice s podezřením na zlomená žebra. Petr Bartoš sice odešel po svých, ale také řádně potlučen.
Ve třídě do 85ccm skončil Jakub Terešák celkově na 4.místě. V první rundě se dostal po startu do hromadného pádu a z půlky peletonu se probojoval na 5.místo. Ve druhé rundě dojel na 3.místě za prvním finem Kimem Savaste a druhým španělem Jorge Prado Garcia. V průběžném pořadí si pak Jakub Terešák udržel 2.příčku za Dánem Glenem Mairem, což před posledním závodem, který se jede tento víkend 21. a 22.září 2013 v Holzgerlingenu u Stuttgartu slibuje boj až do posledního kola.
Jakub Terešák dal ADACU přednost před českým mistrákem, který se konal ve stejném termínu v Mohelnici. Jakub český mistrák vedl s náskokem 46 bodů před slovenským jezdcem Tomášem Kohútem. Vítězstvím v Mohelnici si Tomáš hodně polepšil a dostal se v průběžném pořadí na první místo před Jakuba. O titul mistra ČR si to oba borci budou muset rozdat až v posledním závodě, který se pojede 28. září 2013 v Horním Újezdě.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist