Německé mistrovství ADAC – Gaildorf 2013

V Gaildorfu se ve dnech 31.8. a 1.9. 2013 jel čtvrtý podnik německého šampionátu ADAC. Na tyto závody je velmi těžké se kvalifikovat, protože v každé kategorii nastupuje devadesát jezdců a do nedělních bojů může postoupit pouze čtyřicet z nich.

Německá preciznost opět zařídila perfektně připravenou a velmi rychlou trať. V třídě do 85ccm už vrcholí boj o nejlepší umístění v celkovém seriálu, takže trojice vedoucích jezdců Meier, Terešák a Savaste sváděla velmi napínavé souboje. Závodilo se opravdu na plný plyn od prvního do posledního kola. Nejlépe se v závodě umístil Dán Glen Meier, druhý byl Španěl Jorge Prado a třetí se ztrátou jednoho bodu český zástupce Jakub Terešák. V průběžném pořadí je první Glen Meier, druhý Jakub Terešák a třetí Fin Kim Savaste.

Ve třídě youngster MX2 se z českých jezdců do závodu kvalifikoval čtrnáctým časem Jan Vondrášek patnáctým Filip Podmol a šestnáctým Ondřej Brendl. V cíli závodu byl Filip Podmol devatenáctý, Jan Vondrášek šestatřicátý a Ondřej Brendl osmatřicátý.
Ve třídě Masters chyběl již třetí závod německý šampion Max Nagl, jenž bojuje s nepříjemným onemocněním v podobě mononukleózy. České barvy v této třídě hájil Filip Neugebauer, který měl v první jízdě smůlu, když při srážce se soupeřem přišel o přední brzdu a křivý brzdový kotouč mu nedovolil jet několik kol na plno. Jízdu pak dokončil jako třináctý. Ve druhé jízdě předvedl Neugebauer perfektní jízdu a dojel na druhém místě. Celkově si v Gaildorfu vyjel pátou pozici. Další z Čechů Petr Smitka byl devátý, Tomáš Lhotský devětatřicátý. V celkovém pořadí si Filip Neugebauer drží třetí příčku za Francouzem Sebastianem Pourcelem a Němcem Denisem Ullrichem.

Německé mistrovství ADAC v motokrosu je ve své polovině a další závod je na programu ve dnech 14. a 15.září 2013 v Jaueru.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist