Memoriál Jaroslava Falty už tuto sobotu 13.8. v Kostelci nad Černými lesy

V sobotu se na motokrosové trati v Kostelci na Černými lesy rozezní motory na počest nejlepšího Českého motokrosaře všech dob, Jaroslava Falty. Jeho kamarádi v čele s Antonínem Baborovským se rozhodli uspořádat nultý ročník memoriálu pod názvem Memoriál Jaroslava Falty, a zavzpomínat tím nejkrásnějším způsobem na kamaráda, parťáka i soupeře, který bezesporu patřil mezi nejlepší motokrosaře světa.

Podle slov organizátorů se nultý ročník memoriálu Jaroslava Falty ponese v retro duchu a diváci se mohou těšit na parádní podívanou. Během závodů bude možnost potkat spoustu motokrosových legend v čele s Mistry světa družstev z roku 1975 Antonína Baborovského, Jiřího Churavého a Zdeňka Velkého a samozřejmostí bude jejich autogramiáda, na které nebude chybět ani freestyle motokrosař Petr „Pilník“ Pilát. Pilník rozhodně nebude jenom podepisovat plakáty, ale v Kostelci bude točit backflipy, takže kromě napínavých motokrosových závodů to bude také o FMX show světové úrovně.

Závody se pojedou klasickým způsobem, tedy na dvě rozjížďky a před zahájením rozjížděk trať projede Jaroslav Falta mladší bez helmy na motorce s červeným praporem. Vyhlášení závodů proběhne ihned po dojetí druhých jízd a první tři jezdci budou dekorováni manželkou, dcerou a synem Jaroslava Falty, kteří jim předají tradiční věnce. Věnec pro vítěze bude velice podobný tomu, který náš špičkový motokrosový reprezentant získal po vítězství v Německu při MS. Tak jako dříve, tři nejlepší závodníci projedou čestné kolo bez přileb. 

Přijďte se na 0. ročník Memoriálu Jaroslava Falty podívat a zažít netradiční motokrosové závody, kde bude skvělá příležitost potkat naše motokrosové legendy a zároveň zavzpomínat na jejich kamaráda a parťáka Jaroslava Faltu. Ten nás opustil 27. března a na tuto jedinečnou akci bude koukat z motokrosového nebe.

Informace o redaktorovi

Vláďa Novotný - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 10 Kč od 1 uživatele.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
Sancu přispěl 10 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist