Jihočeský KP v motokrosu zamíří do Pacova

Pátým závodem bude pokračovat sedmidílný seriál jihočeského Krajského přeboru v motokrosu po prázdninové přestávce tuto neděli, 27. srpna v Pacově. Na této trati se letos jel již první závod seriálu v dubnu, ale totální nepřízeň počasí výrazně ovlivnila velice nízkou jezdeckou účast na tomto závodě. Nyní má být počasí již rozumné, takže se dá čekat slušná jezdecká účast.

Pojďme si nyní připomenout, jak se seriál vyvíjí v jednotlivých třídách. Rozhodnuto o titulu zatím není ani v jedné kategorii, nedělní Pacov však už může leccos napovědět.

Ve třídě 65ccm vede seriál Dominik Kučeřík z Motosportu Chýnov o dvaatřicet bodů před Adamem Levákem z Chlumu u Blatné a o 50 bodů před stále zrychlujícím Adamem Bednářem z týmu KRTZ. V kategorii 85ccm je situace trochu zamotanější. O vedení v seriálu se v Nihošovicích kvůli zranění připravil Luděk Černý z Motosportu Chýnov, jehož tak víceméně bez větší práce na čele seriálu vystřídal Šimon Proučil z SMS Praha. Ten ale zase avizoval absenci v Pacově z důvodu dovolené. To vše pozoruje jen s mírným bodovým odstupem třetí David Krejčí z Mačkova, takže to bude ještě v souboji o letošní titul v této třídě velice zajímavé.

Ve třídě Veterán průběžně vede pravidelný účastník MMČR této třídy Michal Buchta z Intercars Motoman Teamu před Ladislavem Mikasem z Motosportu Chýnov. Díky tučném bodovému přídělu z úvodního závodu právě v Pacově se na třetím místě stále drží Mikasův týmový kolega Zdeněk Svoboda. Zvlášť bodované veterány nad 50 let jen těsně vede Milan Heřman z Moto Teamu Excel Racing, kategorii nad 60 let pak Jan Roziňák z Motosportu Chýnov.

Ve třídě Hobby MX2 sice na posledním závodě v Nihošovicích ídr seriálu Jakub Kos z SMS Nepomuk nenavázal lna do té doby pravidelné pódiové umístění, nicméně seriál stále poměrně s přehledem vede před Pavlem Doubkem z Kamikaze RT a třetím Janem Zborníkem z Klatov. Také v kategorii Hobby MX1 zaváhal na posledním závodě hlavní favorit. Je jím Viktor Šrom z týmu MTZ Mototechnika MX, ale i jeho náskok před druhým Danielem Duškem z Motosportu Chýnov je ještě poměrně solidní (32 bodů). Naopak Martin Zeman z AMK Pacov výrazně vystrčil růžky právě na posledním závodě seriálu a významně se dotahuje na vedoucí dvojici. Ve svém počínání jistě bude chtít jistě pokračovat i v neděli na domácí trati.

V nejrychlejších třídách MX1 a MX2 (HR Technik Cup) se dá na mistrovské trati v Pacově očekávat účast jezdců z MMČR. Ve třídě MX2 zatím suverénně vede loňský vítěz seriálu Rudolf Plch z Extreme Motorsport teamu a svému soupeři na druhém místě Pavlovi Beránkovi z Hradišťka se už vzdálil na 48 bodů. Body pilně sbírá i Milan Šťastný z Vegan Motosportu, který je průběžně třetí. Ve třídě MX1 si zatím nejvíce suverénně počíná Michal Gregor z Vrtal MX Teamu. Jeho náskok na čele seriálu činí již úctyhodných 68 bodů. Jenže Michal se naneštěstí zranil na posledním závodě MMČR ve Stříbře... Zlomená pánev ho tedy bohužel na nějakou dobu ze závodění vyřadí, jeho zdravotní stav budeme s přáním brzkého uzdravení samozřejmě sledovat. Druhý v pořadí této třídy je David Kainzmeier z SMS Nepomuk a třetí jen s mírnou ztrátou Tomáš Trnka z Moto Teamu Excel Racing.

Přejímky budou v Pacově probíhat již v sobotu od 18. hodiny a budou pokračovat v neděli ráno. Tréninky začínají v neděli v 8:00 hod. a závody pak v 12:30 hod. Občerstvení bude zajištěno.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist