Jihočeský KP v motokrosu – Zahájení sezony v Klukách u Písku

Motokrosová sezóna na jihu Čech odstartuje tuto sobotu, 1. dubna na mistrovské trati v Klukách. Pořadatelem úvodního závodu jihočeského Krajského přeboru je agilní klub MS Kluky, který se zařadil i mezi pořadatele prestižního MMČR. Sedmidílný seriál jihočeského KP bude letos čítat celkem sedm závodů a poprvé se nepojede pod sportovní autoritou Autoklubu ČR. Zpočátku roku to vypadalo, že se letos KP nepojede vůbec. Autoklub ČR totiž z finančních důvodů nepověřil žádné ze šesti krajských středisek uspořádáním přeborových závodů. Díky zájmu jezdců, pořadatelů a sponzorů se nakonec domluvilo, že jihočeský KP bude dále pokračovat i bez podpory AČR. Výsledkem je to, že dnes máme přihlášeno zhruba stejně jezdců jako loni, že projevili zájem být součástí seriálu i všichni pořadatelé přeborových závodů na jihu Čech a že vzrostl i zájem sponzorů.

Pojede se v kategoriích 65+85ccm, Hobby MX2, Hobby MX1, Veterán 40+, Veterán 50+ a 60+, MX2 a MX1. Novinou bude pouze to, že tradičně nejvíce obsazovaná kategorie Veteránů bude rozdělena do dvou skupin. Tou první budou veteráni nad 40 let a tou druhou veteráni nad 50 let. Startovné činí 1.000CZK, příplatek za další kategorii je 300CZK.

Závodit se letos bude v Klukách, Pacově, Netolicích, Voticích, Kaplici, Jiníně a Horažďovicích. Generální partnerem seriálu zůstává ledenická firma HR Technik Jana Hronka, hlavními sponzory jsou pak firmy Sorex a Cajdašrot. Na seznamu přihlášených jezdců je opět kompletní jihočeská motokrosová špička, nechybí ani kvalitní jezdci z jiných krajů a velký zájem o tento seriál projevili též jezdci ze sousedního Rakouska.

Trať v Klukách zůstala v podobě, jakou loni vytvořil stavitel tratí pro MXGP Belgičan Freddy Verherstraeten pro MMČR, takže to bude pro většinu přeborových jezdců premiéra. Občerstvení je zajištěno ve velkém stanu 20x10 metrů. Pro pořadatele bude tento závod kvalitní generálkou před květnovým MMČR Senior.

Tréninky začínají v Klukách v 7:45 hodin, start závodu pak ve 12:45 hodin. Jsou připraveny dva časové harmonogramy (viz příloha ZU), protože se očekává větší počet zúčastněných jezdců.

Náš tip

Zvláštní ustanovení - zu_jc_kp_kluky_2023.pdf

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist