Jihočeský KP – Už tuto sobotu pořádají v Jiníně čtvrtý závod sezony

Do své druhé poloviny se přehoupne jihočeský KP v motokrosu čtvrtým závodem seriálu v Jiníně. Ten se uskuteční tuto sobotu, 23. července a pořadatelem bude agilní klub MS Kluky. V Jiníně se letos už jeden střediskový závod jel, byl náhradou za odřeknutý červnový závod v Netolicích.

„Žádné velké změny od posledního závodu neproběhly, ale navozili jsme nový materiál a upravily se i některé skoky. Zveme do jinínského areálu všechny příznivce motokrosu, občerstveni bude zajištěno již v pátek večer,“ říká před závodem duše pořadatelského klubu Josef Pekař.

Tento závod jihočeského střediska se pojede společně se závodem střediska VVL. Startovat se bude ve třídách 50ccm, 65+85ccm, Hobby MX2, Hobby MX1, Veterán 40+ a v prestižních kategoriích MX2 a MX1 (obě HR Technik Cup).

Na startu nebudou chybět průběžní lídři jednotlivých kategorií. Mezi nejmenšími jezdci ve třídě 50ccm průběžně vede Ondřej Dražský ze Stodu. Ve třídě 65ccm je nejlepším Josef Vrtal z Motosportu Chýnov, ve třídě 85ccm pak jeho týmový kolega Adam Hruška. Mezi jezdci třídy Hobby MX2 se díky poslednímu závodu vyhoupl do čela Petr Novák z Kamikaze RT. Ve třídě Hobby MX1 aktuálně vede Jan Švára z Blatné, který se závod od závodu zlepšuje. Veteránům po třech závodech stále bez ztráty jediného budu suverénně vévodí přední jezdec MMČR v této kategorii Zdeněk Blábolil z Promoto Husqvarna RT. Ve třídě MX2 je nelepším jezdcem s již osmatřicetibodovým náskokem Jaroslav Kalný z Čimic a třídu MX1 s podobně suverénním náskokem vede Martin Finěk z Promoto Husqvarna RT.

Tréninky začínají v Jiníně v 7:30 hod., odpolední závody pak ve 13:00 hod. Občerstvení bude zajištěno, vstupné činí 100CZK, děti mají vstup zdarma.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist