Jezdci týmu Orion Racing byli na Myjavě vidět

Již tradičně na 1. máje se sjede do Myjavy dobrá konkurence závodníků, místní dráha je skvěle připravená, a poněvadž je na trať ze sídliště - co by kamenem dohodil, tak i dorazí mnoho lidí. Letos zase vyšlo suprově počasí, tak v areálu mohlo být přibližně 4 tisíce určitě spokojených diváků. No a parta kolem pana Štefana Bučence st. přichystala zase pro motokrosaře kvalitní závody a pro ty nejlepší borce opět byly zajištěny - hodnotné ceny na stupních vítězů!! Také slovenská agentura, která letos zajišťuje šampionát se snažila o co nejlepší - atraktivní program (byly placené holeshoty, autogramiáda plus rozhovory v depu, přímé přenosy v TV hlavních kubatur atd.), podobný z českého mistrovství.

Hlavní kubaturu MX Open ovládl jasně za podpory domácích příznivců Tomáš Šimko (PB Racing Team, Suzuki), když dvakrát projel cílem jako první. Za ním skončil vždy Marek Sukup (Kawasaki) a třetí Vašek Kovář (HT Group Racing, KTM - 3/3). Zkušený Petr Bartoš (Orion Racing, KTM - 4/4) bral bramborové umístění, mrzet ho může zdržení po pádu v první "rundě". Pátý flek zaujal Petr Michalec (Edifio Solutiun, Honda) a šestý Jonáš Nedvěd z Orionu, který se docela nadřel v druhé jízdě, po zdržení v úvodním kole. V této kubatuře se představilo celkem 23 zástupců.

Martin Krč (KTM) se tady ukázal (hlavně v druhém motu) v dobré formě a po výkonu (2/1) si odvezl zlatý věnec ve skupině MX2. Slovenský devatenáctiletý talent - Richard Šikiňa (MX Slovakia, KTM) bral výsledky (1/2) a z Myjavy odjížděl jako stříbrný. Ovšem Ríša si mákl ještě den před podnikem, kdy vybojoval zlatý úspěch při druhém německém klání ADAC v Jaueru, ve své kategorii MX Youngster! Na bednu celkově vystoupil letos rozjetý Patrik Liška (Yamaha), umístění (5/2). Na dalších pozicích dorazili domácí piloti - Šimon Jošt, Denis Poláš a Láďa Kolaja.

Ve Veteránech MX4 zabojoval dle předpokladu Slovák Ivan Černý (Orion Racing, KTM - 1/1) v MX4 nad 50 let byl nejlepší Petr Dokoupil (KRTZ, Yamaha - 2/2). Jozef Posluch (SVK) byl dominantní ve třídě MX2 Junior (Husqvarna - 1/1) a poslední klasu MX Junior 125 vyhrál Samuel Struk (SVK, KTM - 1/1).

Pětidílný seriál MMSR pokračuje 21. května - (Kbely).

Autor článku obdržel prémii 0.5 Kč od 1 uživatele.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
cechradovan přispěl 0.5 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist