JČ KP v motokrosu – Pátý závod sezony pořádají v Pacově

Pátý závod jihočeského KP v motokrosu bude zároveň předposledním podnikem letošního seriálu. Uskuteční se tuto sobotu, 13. srpna na mistrovské trati v Pacově. Pořadatelem bude velice zkušený klub AMK Pacov v AČR. Dva týdny po tomto závodě se v Pacově bude konat další podnik prestižního seniorského MMČR v motokrosu, a tak bude závod krajského přeboru jednak generálkou pro pořadatele a zároveň nejlepší možnou příležitostí kvalitního tréninku pro jezdce českého šampionátu. Na startu se objeví i někteří zahraniční závodníci.

„Na trati jsme připravili drobné změny. Na některých místech bude mít jezdec možnost zvolit různý profil tratě, který mu bude lépe vyhovovat,“ říká před závodem šéf pořadatelského klubu Jan Smolek.

Krajský přebor bude v Pacově hostit třídy 65+85ccm, Hobby MX2, Hobby MX1, Veterán 40+, MX2 a MX1 (obě HR Technik Cup).

V pacovském závodě se v některých třídách může rozhodnout o letošních titulech krajských přeborníků. Mezi nejmenšími jezdci ve třídě 65ccm je nejlepším Josef Vrtal z Motosportu Chýnov, který až na jednu jízdu zatím všechny ostatní vyhrál. Ve třídě 85ccm se po předchozím závodě v Jiníně do čela vyhoupl Matěj Laštovička ze Štětkovic. Mezi jezdci třídy Hobby MX2 vede s náskokem deseti bodů Petr Novák z Kamikaze RT. Ve třídě Hobby MX1 stále na čele seriálu Jan Švára z Blatné i když se mu poslední závod příliš nevydařil. Veterány zcela jasně ovládá přední jezdec MMČR v této kategorii Zdeněk Blábolil z Promoto Husqvarna RT, který zatím jako jediný jezdec seriálu napříč všemi kategoriemi neztratil ani jeden bod! Ve třídě MX2 (HR Technik Cup) nastala zajímavá situace. Na posledním závodě chyběl lídr této třídy Jaroslav Kalný z Čimic. Ve vedení seriálu se sice udržel, ale bodově ho dotáhl Jaroslav Strnad z IDS Stavby – oba mají shodný počet 144 bodů. Ve třídě MX1 (HR Technik Cup) na čele seriálu jasně dominuje dvojice Promoto Husqvarna RT Martin Finěk a Rudolf Plch.

Tréninky začínají v 7:45 hod., odpolední závody pak ve 12:30 hod. Občerstvení bude zajištěno, vstupné činí 100CZK, děti mají vstup zdarma.

Náš tip

Zvláštní ustanovení + harmonogram zu.jc.kp.pacov.2022.pdf

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist