Hamerky 2017: Když se závodí v parku

Lesopark v Kamenici nad Lipou opět přivítal motokrosové závodníky a za parádního počasí a skvělé atmosféry tam proběhl jeden z nejpovedenějších ročníků za posledních pár let.

Tak jako dříve, také letos se na jeden jediný den v roce proměnil lesopark Hamerky v motokrosovou trať, na které si to rozdali závodníci na motorkách, sajdkárách, ale i čtyřkolkách. Právě sajdy psaly na této trati historii a letos byly bezesporu třešínkou na dortu. Atraktivní byl především výjezd prudkého kopce „Smrťák“, který dokázal posádkám pořádně zabrnkat na nervy. Konec konců, poškádlit dokázal každého ze sto padesáti tří dravců, kteří se na kamenické závody zaregistrovali.

Trať byla parádně přichystána, pořadatelům šlo všechno pěkně od ruky a díky vydařenému počasí dorazilo fandit sakra hodně diváků. Myslím, že se všichni dobře bavili a užili si fajn den, a to bez rozdílu, jestli od rána do večera tahali za plyn a nebo si jen na stráni vychutnali závody a k tomu si dali nějaké to kelímkové pivečko z kamenického pivovaru. Komentování v podání legendy českého motokrosu Petra Kováře atmosféru jen umocnilo, tím spíš, když hodil do placu zážitky z dob, kdy závodil na mašinách, které sedlali jezdci kategorie Classic.

Také já jsem si Hamerky po roce střihl a rozhodně jsem nelitoval. Trať byla stejná jako loni, ovšem letos se o něco více se prášilo a mám pocit, že i pověstný „Smrťák“ dal o chlup více zabrat. Kvalifikace šla docela dobře, což se ovšem nedá říct o první rundě, kde jsem si to „vyžral“ hned po startu na Smrťáku a pak už to šlo tak nějak z kopce. Druhá runda už odsejpala o něco lépe a závody jsem si konečně užil. Pořadatelům veliké díky za velice povedený ročník a doufejme, že za rok opět na viděnou!

Výsledky:

Open
Jan Charvát
2. Roman Skalka
3. Tomáš Urban

125
1. Jindřich Brož
2. Patrik Stupka
3. Barbora Laňková

Veterán
1. Roman Skalka
2. Petr Kýbl
3. Petr Stupka

ČZ
1. Jan Šíp
2. Václav Cmunt
3. Josef Šíp

Classic
1. Marek Vlastník

Side
1. Miloš Hlava
2. Pavel Boukal
3. Lukáš Kadečka

Čtyřkolky
1. David Sůsa
2. Karel Reischl
3. Pavel Krampera

Kompletní podrobné výsledky ke stažení zde.zip

Informace o redaktorovi

Vláďa Novotný - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist