Hamerky 2016: Lesopark opět ve svém živlu

Tradice se mají ctít a v Kamenici nad Lipou o tom vědí své. Pěkných pár desítek let se v místním lesoparku jezdily motokrosové závody a díky partě nadšenců se jezdí i dnes. Je milé, že se motoristická akce stala společenskou událostí širokého okolí a doufejme, že tomu tak bude i nadále.

Po roce 1989 to s motokrosem na Hamerkách nevypadalo vůbec dobře a mohlo se zdát, že to má nadobro spočítané. Naštěstí se tak nestalo a po nějaké odmlce se tradice obnovila. Také před pár dny zaburácely na Hamerkách motory a rozhodně bylo na co koukat. Postarala se o to parta nadšenců, které není letitá tradice lhostejná a díky svému zapálení pro věc zorganizovala další ročník motokrosových závodů.

Jelikož se motokros jezdí v kamenickém lesoparku pouze jeden jediný den v roce a nejedná se o běžnou motokrosovou trať, je nejspíš každému jasné, že organizace není žádnou brnkačkou. Také letos se závody podařily na výbornou a každý si je pořádně užil. Jelikož jsem se také postavil na startovní žebřík, vím o čem mluvím.

Vypsáno bylo hned několik kategorií. Open, MX2 nebo chcete-li 125, Vetrán, ČZ + TWINSHOCK a Side. Na parádně připravené trati, která svou charakteristikou připomínala klasický motokros, jaký se jezdil za starých časů, si to rozdávalo pěkných pár desítek jezdců. To vše vtipně komentoval legendární motokrosař Petr Kovář.

Doufejme, že se za rok opět na Hamerkách sejdeme a užijeme si stejně fajn závody jako letos. Organizátoři rozhodně nemají na růžích ustláno... už proto je potřeba přijet a svou účastí realizační tým podpořit a vlastně se postarat o to, aby tradice nadále pokračovala.

Zde je odkaz na kompletní galerii.

Výsledky:

Open:

Jan Charvát

Vlastimil Dolák

Tomáš Urban

 

125 MX2:

Daniel Trost

Stanislav Jindra

Jindřich Brož

 

Veterán+ČZ:

Dušan Zeman

Karel Pekař

Petr Třešl 

 

Side:

Patrik Šroler + Jan Zárečný

Michal Křetínský + René Bodeček

Válek + Konečný

 

 

Informace o redaktorovi

Vláďa Novotný - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist