Hamerky 2014

Dobře si pamatuji, jak děda vyprávěl o závodění na Hamerkách. Byla to prý událost, kde se rok co rok scházelo mraky lidí a víceméně se jednalo o společenskou událost. Jen jedinkrát v roce se místní lesopark změnil v motokrosovou trať, kde se závodilo na ostří nože. Všude voněly klobásky, točilo se pivko a lidi užívali volného odpoledne.

Kapitoly článku

Bohužel posledních pár let to vypadalo, že to motokros v Kamenici nad Lipou má nadobro spočítaný a jednu z největších tradic se nepodaří uchovat. Naštěstí se našla parta nadšenců, kteří to tak nechtěli nenechat a po čtyřech letech se na Hamerkách zase závodilo.
Také dnes má motokros v kamenickém lesoparku vyšetřen pouze jeden jediný den v roce. Právě proto se nejedná o žádný superkros, kde jedna lavice střídá druhou, ale o klasický motokros, který se jezdil před dávnými lety. Dominantou trati je prudký výjezd, kterému široko daleko nikdo neřekne jinak než „smrťák“.
Tento rok dorazilo na Hamerky poměrně dost motokrosařů, které doplnilo několik borců na čtyřkolkách. Jely se třídy open, 125, veterán, ČZ a již zmíněné čtyřkolky. Trať byla poměrně rozmočená a to platilo především o horní pasáži kolem lesa na poli. Myslím, že bahýnko jsme si všichni fest „užili“... to ale k motokrosu holt a člověk nemůže být za ufňukaného „fotbalistu“.
Asi největší záhul dostali borci třídy veterán a open, kteří do své druhé rozjížďky vyrazili jako poslední, protože v tu chvíli už byly koleje na poli tak hluboké, že se daly sotva projet. Doporučuji mrknout na video v odkazu okolo šesté minuty, protože tam šlo do "tuhýho".
Závěrem jen velký dík organizátorům, že báječnou tradici oprášili a nenechali ji padnout. Doufejme, že se za rok sejdeme na Hamerkách zase a svou účastí závody podpoříme. V tuto chvíli bohužel nejsou k dispozici konečné výsledky všech tříd, a tak doufejme, že je co nevidět bude příležitost doplnit. Tak alespoň kompletní fotogalerie od Lukáše. 

Informace o redaktorovi

Vláďa Novotný - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (4x):



TOPlist