V Karlových Varech předvede Filip Podmol dvojité salto

Už v sobotu se v Karlových Varech uskuteční akce s parametry světové úrovně. A o jeden z vrcholů se postará Filip Podmol, který divákům ukáže proslulé dvojité salto na motorce. Jedná se o jeden z nejtěžších triků ve freestyle motokrosu. Zcela první PODMOL Brothers MOTIVATION show odstartuje od 18:00 v KV aréně. „Naposledy jsem ho dal před dvěma lety, pořád mám k tomu respekt a rozhodně to nebude nic lehkého. Ale uvidím, třeba mě lidé vyburcují k ještě větším bláznivinám,“ dodal s úsměvem Podmol.

Ojedinělá show, která tu v Česku ještě nebyla. Během ní budou v akci nejen jezdci na motorkách, ale také nejlepší čeští koloběžkáři, létat budou také kola. A vše bude v režii bratského dua Podmolů – tedy staršího Libora a mladšího Filipa. „Došel jsem jednou za bráchou s tím, že bychom to měli rozjet. Pro mě je to takové miminko, splněný sen. Máme totiž spoustu zkušeností z podobných akcí, objíždíme s freestyle motokrosem celý svět. A vidíme, že je vždycky plno a velký zájem o tyhle adrenalinové události,“ prozradil Podmol, kterého organizovat akce baví.

Zároveň patří k nejlepších freestyle motokrosařům současnosti. Také pro to, že má ve svém repertoáru dvojité salto. A to chce předvést také v rámci PODMOL Brothers MOTIVATION show, která bude mít premiéru v sobotu 18. června v KV aréně. „Chci také ukázat své nejlepší triky, co dovedu,“ usmál se mladší bratr ze slavné motorkářské rodiny. „Tahle show bude ale také o příbězích jiných sportovců, kteří se dokázali prosadit ve světě, ale u nás se o nich zatím moc toho neví. V extrémních sportech patříme mezi elitní země.“

Nahodil si vyhozené rameno

Adrenalin a motorky magnetizují davy lidí. Vždyť freestyle motokros je jeden z nejdrsnějších sportů na světě. Své o tom ví Filip Podmol, který si v letošním roce při tréninku vyhodil rameno. Jenže je možná jeden z mála, který si ho umí vrátit zpět na své místo. „Mám na to jeden chmat, při kterém se musím dotknout rukou špičky své nohy a pak ho silou vrátím zpět. Ano, je to více než bolestivé,“ popisoval Podmol, jehož starší bratr Libor vyhrál titul mistra světa a vybojoval několik medailí z prestižních X-Games.

Také Filip má podobné v plány – chce být nejlepší na světě, hodlá uspět také na olympiádě extrémních sportů. „Jenže dva roky jsem teď zabrzdil kvůli koronavirové pandemii. Seriál mistrovství světa se zcela zastavil, místo něho jsou teď exhibiční závody. Snad v příštím roce se opět rozjede tak, aby to mělo statut oficiálního mistrovství pod hlavičkou mezinárodní federace,“ přál si Podmol, kterému je 26 let.

Na PODMOL Brothers MOTIVATION show se otevřela v KV aréně další tribuna pro diváky. Ti si mohou objednávat lístky na stránkách Ticketportal.cz. Ojedinělá show, která doposud v Karlových Varech nebyla, začne od 15:30, kdy se otevřou brány. A od 16:15 bude možné přijít s dětmi na osobní setkání s jezdci.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist