Světový Freestyle opět u nás

NIGHT OF THE JUMPS je nejstarším a nejúspěšnějším sériovým závodem FMX v Evropě. Čtvrtý podnik letošního seriálu Mistrovství světa ve Freestyle Motocrossu – Night of the Jumps bude hostit ve dnech 6. a 7. listopadu 2009 ostravská ČEZ Aréna. V posledních letech navštívilo tyto závody více než milion diváků.

Na tiskové konferenci, která se konala 16. září 2009 v Ostravě, odtajnili pořadatelé další trhák. Podařilo se jim totiž přesvědčit českého freestylera světové úrovně Petra „Pilníka“ Piláta, aby poměřil svoje síly se zbytkem dravého startovního pole. Libor „Mouka“Podmol v průběhu tiskovky naznačil, že se mohou diváci těšit na nový trik, který bude dopilovávat, jakmile se mu zcela zhojí zlomenina nohy. Už teď se těšíme, Mouko!


Závodů se účastní celosvětová špička. Mezi světovou elitu patří také český jezdec a miláček publika Libor „Mouka“ Podmol, který bude bojovat o nejvyšší stupeň, hnaný diváky a výhodou domácího prostředí. Představí se TOP 9 freestyleři dle aktuálního žebříčku MS IFMXF: Remi Bizouard (Francie), Brody Wilson (USA), Jose Miralles (Spain), André Villa (Norsko), Massimo Bianconcini (Itálie), Brice Izzo (Francie), Frederik Johansson (Švédsko) a Kota Kugimura (Japonsko) + 4 piloti startující na divokou kartu. Mistrovský závod zpestří contesty o nejlepší whip (placku) a skok do výšky.
Vrcholem večera bude první DOUBLE BACKFLIP (dvojité salto vzad) v ČR v podání amerického freestylera Scott Murray z Michiganu. Scott Murray sám o sobě tvrdí, že nepatří ani mezi průměrné freestylery. Myslí si, že i začátečníci jsou na tom lépe, protože do svých jízd zařazují mnoho různých triků i kombinací.  Je jedním ze tří světových freestylerů, kteří se specializují na Double Backflip (dvojité salto vzad). Na fotce je jeden z hustých týpků točící dvojité salto vzad, Cameron Sinclair.

Odkazy na Double Backflip videa:


Scott Murray Double Backflip Sick Air FMX/We Play Crazy video
//www.youtube.com/watch?v=N-YZCHsuqGI 

Scott Murray Double Backflip
//www.youtube.com/watch?v=TCMNryHIOTo

Double Backflip - Travis Pastrana, Scott Murray, and Cameron Sinclair
//www.youtube.com/watch?v=YwQ8D26HzPM

FMX Scott Murray double backflip at Masters of Dirt 2009
//www.youtube.com/watch?v=iJDfa1Fu8Sw
Na oficiálních stránkách www.motoxshow.cz naleznete vše potřebné počínaje cen vstupenek,časový harmonogram seznamu jezdců, a spoustu dalších užitečných informací.
Tak se tedy sejdeme v pátek 6. a  v sobotu 7. listopadu v ostravské ČEZ Aréně a nejen tam, také na dost vypečené afterparty.

Informace o redaktorovi

Roman Kalkus - (Odebírat články autora)
Press - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist