Sobotní noc patřila FMX gladiátorům

Po roce zavítala do Prahy největší freestyle motocrossová akce FMX Gladiator Games, největší FMX svátek s podtitulem New Era. O skvělou podívanou se v již třináctém ročníku teto prestižní akce postarali špičkoví jezdci z celého světa včetně českých závodníků.

Kapitoly článku

Do finále se po velmi dobrém výkonu probojoval z českých závodníků Libor Podmol s Petrem Pilátem. Skoky všech zúčastněných borců byly ve finále tak vyrovnané, že o vítězi nakonec rozhodli až diváci, kteří titul Gladiátora udělili Liborovi Podmolovi.
Ne všechny dech beroucí skoky ale skončily podle plánu. Tvrdý pád absolvoval Španěl Marco Pinola a Antonio Navas, který skákal v tandemu s kamarádem Rockym. Jejich pád byl opravdu drsný, ale naštěstí k žádnému vážnému zranění u žádného z jezdců nedošlo a všichni odešli z místa nehody po svých a za velkého aplausu přihlížejících diváků.
„Co ti kluci předvádí je fakt něco šíleného,“ řekl Libor Podmol. „Když jsem viděl ty kluky se tu válet, tak to nebylo ono,“ přiznal organizátor a otec celých Gladiator Games Marek Rejman, který právě hned po nich skákal v tandemu s Petrem Pilátem. „Věřil jsem mu, znám ho od jeho dese deseti let. Já jsem ale nic nedělal, jen jsem se strašně držel. Hlavní dík patří Péťovi Pilátovi,“ dodal Marek Rejman.
Kromě speciálních motorek diváky překvapil neuvěřitelný kousek v podání skoku na čtyřech kolech. Kaskadér Jimmy Blaze to nejdřív úspěšně vyzkoušel za volantem buginy a pak se všem nadšeným divákům představil s osobním automobilem Marek Rejman, který si za spolujezdce vybral Petra Piláta.

Organizátor akce Marek Rejman závěrem společně se všemi ostatními aktéry uctili památku zesnulým jezdcům, kteří se do Prahy rádi vraceli na každý ročník FMX Gladiator Games.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)
Jan Sommer - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist