Před závodem v Mnichově Podmol studoval triky na videu

Na Libora Podmola čeká v sobotu v Mnichově závod v rámci seriálu mistrovství Evropy ve freestyle motokrosu. Po měsíci tak český jezdec opět před diváky vyjede s motorkou na rampu. Co dělal Podmol mezitím? Studoval své triky na videu, a to konkrétně z posledního závodu v polském Krakově, kde obsadil druhé místo.

Na helmě měl totiž kameru a předváděl s ní ty nejtěžší triky. Záznam z videa si poté doma rozebíral doma na počítači. „Příprava u videa je jedna z nejdůležitějších. Dívám se na zpomalené záběry a většinou přijdu na chyby. Důležitější jsou pro mě ale záběry od kameramana,“ uvedl Podmol, který v letošní sezoně skončil dvakrát na druhém místě při závodech mistrovství světa série NIGHT of the JUMPs.

Dříve prý kamery na helmě vážily o něco více a bylo to znát, nyní už je to s váhou lepší. „Krční svaly to při nárazech celkem pociťovaly, v současné době už kamery váží jen pár gramů,“ dodal Podmol, který chce v sobotu útočit na vítězství. V Mnichově nastoupí také letošní suverén – Španěl Maikel Melero, dosud neporažený freestyle motokrosař, který triumfoval ve všech osmi závodech. „Melero má obrovskou formu, dokáže předvést jízdu tak, že mu rozhodčí dají nejvyšší známky. Ví, co na ně platí. Já už mám na něj vymyšlenou svoji strategii,“ přiznal Podmol.


V Německu tak český freestyle motokrosař určitě předvede dva bodyvarialové triky Volt a California roll. Nezapomene také na vlastní trik Surfer Flip a novinky Egg roll. „Melero umí jen jeden bodyvarialový trik, snad ho v Mnichově už porazím,“ přál si Podmol, který se koncem minulého měsíce stal vítězem Australian FMX Grand Prix. Po sobotním závodě v Mnichově se soustředí na vrchol sezony X-Games v texaském Austinu, které se uskuteční v termínu 2. až 5. června 2016.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist