Pomoc Pilníkovi

Pilníkovi shořel foam pit! Někteří se o této smůle dozvěděli rovnou při loňských Gladiator Games. Našemu přednímu jezdci Petru „Pilníkovi“ Pilátovi při přípravě na tuto akci zcela shořela jáma z molitanu (foam pit). Bohužel bez foam pitu je Pilník, jak „bez klobouku bos“, a určitě by si u triků v Backflipu rozbil nos.

Na desátých FMX Gladiator Games v Praze vloni v prosinci se kromě mnoha dalších šíleností odehrál také historicky první Backflip na prakticky seriovém stroji 
Harley-Davidson XR 1200.
Za tímto světovým unikátem, prvním historickým pokusem o Backflip s Harleyem na hlínu, stál nejmladší rider, který otočil Backflip - Petr „Pilník“ Pilát. Právě v tréningovém areálu Pilníků totiž Chuck Carothers tento ojedinělý trik trénoval.
Bohužel, co čert nechtěl, při poslední skoku na jistotu molitan chytil a za několik vteřin byla zkáza dokonána, foam pit shořel.

Postavit celý foam pit znovu je mimořádně nákladná záležitost, proto je třeba Pilníkům se stavbou jámy s molitanem pomoc a podpořit. Pilník zkrátka potřebuje nový foam pit, aby mohl trénovat a udržel se ve světové spičce, kam rozhodně patří. Dělat krkolomné triky hlavou dolů hned na hlínu je vražedný hazard a ani ti největší šílenci si netroufnou dát těžký trik rovnou na hlínu.
Není těžké Pilníkům na jeho foam pit přispět, stačí poslat jakoukoliv částku na veřejnou sbírku, kterou zřídili kluci z Harley-Davidson Praha. Jirka Kolář z Harley-Davidson k tomu dodává: „Foam pit bohužel lehnul popelem, požár likvidovaly čtyři hasičský sbory a nakonec všechno shrnuli buldozerem. Protože jde o velký průših a jelikož uklízení, znovu postavení foam pitu stojí spoustu peněz, tak H-D Praha zřídil sbírkové konto. Dali jsme do toho padesát tisíc a kdokoli se bude chtít přidat bude vítaný. Za Pilníka moc děkujeme.“

Číslo účtu sbírky je 5012477001/5500 u Raiffesein Bank.

Potřebujeme nasbírat cca 10 000 kostek (jedna kostka = Kč 50), zatím je jich nasbíraných cca 2 000 ks. Pevně věříme, že se brzy podaří nasbírat potřebný počet kostek, a Pilník bude moct opět točit salta do molitanu. Nejen to, v Pilníkově areálu, do jeho molitanu potřebují trénovat i mnozí další, mezi nimi i naše nadějné ratolesti Matěj Česák a Zbyněk Kobián.
Pilníci děkují za Vaši pomoc, a to není všechno, každý, kdo přispěje bude pozván na plánovanou Foampit Party s Petrem „Pilníkem“ Pilátem.

Video hořícího foam pitu - zkáza dokonána


Informace o redaktorovi

Roman Kalkus - (Odebírat články autora)
Radek Lavička - (Odebírat články autora)
Vláďa Novotný - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (3x):



TOPlist