Podmol na X-Games a seriál videí pro Motorkari.cz!

Českého freestyle motokrosaře Libora Podmola čeká v příštím týdnu prestižní X-Games v americkém Austinu. Soutěžit bude v disciplíně Moto X Step Up, tedy ve skoku do výšky a také v disciplíně Quarter Pipe Best Trick, ve které se jezdci neodráží dopředu, ale do devadesátistupňového úhle a skok končí na vedlejším dopadu. „A to ještě budu prvním náhradníkem v disciplíně Freestyle. Myslím, že letos si to pořádně užiju,“ slibuje Podmol. Přímým přenosem odvysílá X-Games stanice NOVA Sport 2.

Ve Step Upu se Podmol bude snažit vybojovat zlato, minimálně podium. V minulém roce v této disciplíně bral 2. místo. V Austinu se letošní X-Games uskuteční od 2. – 5. června a právě skok do výšky bude celou akci zahajovat. „Díky své jednoduchosti je Step Up nejsledovanější disciplínou. Není v ní žádná politika, prostě laťka a kdo ji přeskočí v největší výšce, ten zvítězí,“ vysvětlil Podmol, který v této disciplíně zvítězil v roce 2013 v Mnichově.

Podobné ambice bude mít v Quarter Pipe Best Trick, kde se jezdci neodrážejí dopředu, ale do vedlejšího dopadiště. „Zde mám připravenou variaci na můj trik Surfer Flip, ale uvidím, jak bude trať připravená. Případně mám v záloze něco jiného,“ dodal Podmol.

První přenos z Austinu můžete sledovat na NOVA Sport 2 již příští pátek. Do akce vletí Podmol ve Step Upu. Quarter Pipe Best Trick bude celé X-Games uzavírat v neděli večer, opět přímém přenosu na NOVA Sport 2. Olympiády extrémních sportů se zúčastňují nejlepší jezdci z celého světa z freestyle motokrosu, skateboardingu, BMX nebo rallye. Přímý přenos jde do 215 zemí a 439 milionů domácností po celém světě.

Sledujte Podmolova videa na Motorkari.cz!

V rámci kampaně na letošní X-Games můžete sledovat exkluzivní videa Libora Podmola na Motorkari.cz. Týkají se loňského ročníku X-Games a cesty Podmola po USA. První díl můžete sledovat zde:

1. díl: Představení Libora Podmola, jeho vítězství, pády a začátek cesty do USA.

První díl z 5 dílného seriálu Podmol Bros USA Trip začíná představením Libora Podmola. Jeho zpovědí, jak se dostal k motorkám a kudy ho cesty osudu zavály, až k freestyle motokrosu. První jezdící záběry jsou z roku 2010, kde se Podmol stává mistrem světa. Popisuje, co jezdec prožívá při pádech na motocyklu a jak vyhrál svůj první titul. Po té se naskakuje do roku 2013, kdy Podmol vyhrál zlatou medaili na X-Games a pronikl na americký trh a do disciplíny Step Up.

V roce 2014 zakládá s jeho mladším bratrem firmu Podmol Bros, ale také si láme zápěstí. I tak na X-games v Austinu s bolestivou rukou bere bronz a na podzim bojuje znovu o jeho další titul mistra světa. Bohužel si při posledním závodě zlomí nohu a jede do nemocnice, také s bronzem. Po doléčení nohy přes zimu naskakuje naplno do sezony 2015, kde poprvé ustává body varialový trik Volt, ale také u něj padá. Pokračuje průlet 4 závody MS 2015. Libor si pak doma sbalí tašky, vezme bratra, kameramana a odlétají do Ameriky na X-Games 2015.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (4x):



TOPlist