Podmol má nafukovací dopad, už přemýšlí o dvojitém saltu a exhibicích!

Přijede v dodávce, rozloží prakticky kdekoliv na zemi, během hodinky a půl nafoukne a může začít předvádět ty nejlepší freestyle motokrosové triky. Takové možnosti má Libor Podmol, který od tohoto týdne disponuje celonafukovacím dopadem. Jde o naprostý unikát, v podstatě o prototyp. „Vyrobily se pouze dva typy. O jeden měl zájem Travis Pastrana a ten druhý už mám u sebe v České republice. Je to můj nový mazlík na zahradě,“ zasmál se Podmol, loňský vicemistr světa.

Jeden z nejvíce nebezpečných sportů světa se neustále vyvíjí, jezdci předvádí nové a nebezpečné triky. To si uvědomuje Libor Podmol, který v letošním roce chce útočit na titul mistra světa a vybojovat další medaili na X-Games. K tomu mu má pomoci naprostá novinka v podobně nafukovacího dopadu. „Airbag landing je měkčí než dřevo nebo hlína. Skákání na něj je bezpečnější a je možné se více zaměřit na detaily během náročných tréninků,“ vysvětlil Podmol.

A jaké nové triky by rád zavedl do svého repertoáru? „Chci začít více skákat do frontflipu, tedy předvádět salta vpřed. A myslím, že dvojité salto bude fajn. I když jsem si vždycky říkal, že to není pro mě. Ale doba jde dopředu,“ potvrdil Podmol, který v současné době drží třetí místo v mistrovství světa. Během tréninků na své zahradě může vyzkoušet ještě více triků, díky nové technologii se navíc tolik neopotřebí. Dopad je totiž mnohem pohodlnější než do foam-pitu.

Jedinečná show na festivalech

To však není jediná výhoda. Nafukovací dopad lze prakticky kdekoliv nainstalovat. Nafouknutí trvá hodinu a půl. Potřebný je pouze dostatečný prostor pro rozjezd. „Na menších exhibicích můžeme předvádět ty nejbrutálnější FMX triky, jako je salto vpřed, dvojité salto či bodyvarialy,“ vysvětloval Podmol, který vymyslel trik Surfer Flip. I ten mohou zájemci obdivovat, třeba na své zahradě či fotbalovém hřišti. „Skákací rampu si také přivezeme. Rozrytou zem nikde nenecháme, protože pod kola hodíme nájezdový koberec,“ líčil detaily nejlepší český freestyle motokrosař.

Podmol má v plánu v příštím roce připravit exhibiční šňůru, ve které by vystupoval se svým bratrem, případně s dalšími českými jezdci. Nebrání se však hudebním festivalům, akcím, případně může vystoupit na oslavách měst atd. „Kdokoliv se mi může ozvat a pokusíme se něco vymyslet,“ doplnil Podmol.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 2 Kč od 1 uživatele.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
Rosička přispěla 2 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist