Podmol absolvuje X-Games, chce bojovat o další medaili

Ve čtvrtek 4. června 2015 startují v texaském Austinu (USA) letošní X-Games, jenž budou pokračovat až do neděle 7. června 2015. České barvy na nich bude hájit v této chvíli nejlepší český freestyle motokrosař Libor Podmol, a to v disciplíně „Step Up“. Jeho ambice jsou jasné – medaile.

Olympiáda extrémních sportů, jak se jinak X-Games říká, je největším závodem všech extrémních sportů na světě. V texaském Austinu vše odstartují už tento čtvrtek 4. června 2015. Hned první den závodu se představí nejlepší český jezdec ve freestyle motokrosu Libor Podmol, kterému se podařilo do této prestižní soutěže probojovat teprve před dvěma lety.

„V roce 2013 se výjimečně jely čtyři závody, díky čemuž se mi podařilo získat pozvánku. Na svém prvním závodě, který byl v Brazílii, jsem ukořistil bramborovou medaili ve freestyle motokrosu a bronzovou ve skoku do výšky. Díky tomu jsem dostal pozvánku na další závody. V Mnichově jsem získal zlato, což mi zase otevřelo dveře do USA, kde jsem poté získal stříbro,“ připomíná Libor svou cestu na americké X-Games.

Mistr světa ve freestyle motokrosu z roku 2010 se letos zapojí do bojů o medaile v disciplíně „Step Up“, což je skok do výšky. „Je to jediná disciplína, kde nerozhodují rozhodčí, tedy jediná disciplína, kterou může vyhrát kluk z Čech,“ směje se Libor a dodává: „Jsem nervózní už teď, ale věřím si. Věřím sám v sebe, a to je to nejdůležitější ve sportu, který dělám.“

Dnes nejlepší český jezdec ve freestyle motokrosu odjíždí do Spojených států týden předem a bere tam svého bratra Filipa, aby mu ukázal velký svět X-Games a seznámil ho s hvězdami, které zná jen z plakátů. „Jedem tam týden předem. Během prvních třech dnů si vyzvednu svou americkou motorku a ozkouším ji u Los Angeles na testovací trati kalifornského Rockstar teamu. Pak si půjčíme obytné auto a vydáme se do Texasu. Po cestě je několik legendárních freeridových lokací, které známe z amerických filmů, a tak se v nich po cestě zastavíme a natočíme road tripové video,“ prozrazuje své plány Libor.

Americké X-Games skončí v neděli 7. června 2015. Libor Podmol je prvním neamerickým jezdcem, kterému se kdy v historii podařilo tuto olympiádu extrémních sportů v disciplíně step up vyhrát.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist