Pilníkovo pozdní odpoledne

V sobotu 15.8. do areálu ŽPSV v Čerčanech u Benešova zamířili freestyle motokrosaři, kteří měli v plánu si u Pilníka pěkně zařádit a všem přihlížejícím ukázat jakže to umí s motorkama naše fmx špička. U Pilníka to není jenom o fmxu, ale byl tu připraven i další doprovodný program na celé odpoledne, různé soutěže o hodnotné ceny, takže i ti nejmenší se tu rozhodně nenudili.

Začátek patřil tentokrát „Malým drakům“ Máťovi Česákovi, který se představil spolu s Kuchtou na několika akcích v této sezoně, a místnímu týpkovi dvanáctiletému Zbynďovi Kobiánovi, který má na svém kontě úlovky v podobě těch nejcennějších kovů z mistrovství jak ČR, Slovenska, ale i Maďarska. Kluci se s tím opravdu nepárali a na dvanáctimetrové vzdálenosti, jenž bylo jejich poletovací maximum posílali lehké Thurn Downy, Nac Nac, Hell Clicker, Gordovu, Can Can, Can Can Lender, přistání s jednou rukou, No Footed…myslím si, že o budoucnost našeho freestyle motokrosu nemusíme mít strach. Kluci, jen tak dál, ale opatrně, jasné?!!
Pak přišla na řadu pětice těch, od kterých se čekaly neuvěřitelné souboje s gravitací. Petr Kuchař, Ondra Záruba, Martin Koreň, Libor Podmol a Petr Pilát. "Pilník", jak jistě mnozí z vás dobře vědí, měl nedávno právě tady při tréninku nepříjemný pád a sám jsem byl zvědavý, jestli trošku ubere, a bude skákat spíše na jistotu, ale opak byl pravdou. "Kuchta" si liboval opět ve svých Whipech, protahoval svůj Superman Air, Double Nacy, a v saltech bylo k vidění taky One Hand, "ožralej" flip a taky svoje salta opět stáčel do WhipuMartin Koreň pořádal svoji akcičku minule, takže dnes mohl nechat starosti stranou, a pěkně si užíval krásný slunečný den a skákání na motorce. „Valašskýmu pekelníkovi“ Ondřeji Zárubovi už nestačí dělat jenom One Hand Superman Seat Grab Indian Air, on si volnou rukou uchopí kotník a je z toho rázem Oxecutioner.
"Pilník" je tu doma, takže skákal svoje triky pěkně na pohodu a bylo jich požehnaně. Backflip- Stale Fish, Candy Bar, Shaolin, Gordova, Nac Nac, No Hand, Can Can, Switch Blade, a taky umotal jednoho Underflipa. Pilník předvedl jeden hodně zajímavý trik. Nebylo to salto, ani to neposlal z dvaadvacetimetrové vzdálenosti, ale jenom asi z jedenácti. Po opuštění rampy se zaháknul nohou za stupačku, druhá šla dopředu ruce natažené nahoru a ještě pěkně do záklonu. Tak jsem si ho zavolal nahoru na „stage“ a ptal se ho: “co to bylo? Proč to neznám“? „Je to TP-Trip made by Travis Pastrana“, tak jsem zase o něco chytřejší.

Už při představování jezdců se Libor Podmol malinko zdržel, protože odešla svíčka, a tak musela přijít jiná. Nikdo v tu chvíli netušil, že to nemusí být dobré znamení. Libor taky skákal to své oblíbené, několikrát tam taky poslal Superflipa s Indianem, Backflip Cliff Hanger a zakroutil taky skvělého Underflipa. Jenže právě v druhém dějství, právě při Underflipu, respektive jeho přistání šel Libor i s motorkou ani ne tak na kola, ale na bok tvrdě na zem. Vypadalo to, že to odnesl pravý nárt, a zřejmě i nějaká ta nártní kůstka. Underflip, to je trik, který chyby neodpouští. Při klasickém saltu, když to není úplně ono, a přistává se víc na přední, nebo na zadní kolo, tak se s tím dá ještě ledacos udělat, ale pokud točíte Underflipa, kde je úplně jiná boční rotace, tak musíte přistát prostě na kola.
Pak už se nikomu do skákání moc nechtělo, a tak přišla na řadu dvojice pitbike riderů Radek Bílek-Tomáš Bárta. Kluci na svých malých motorkách předvedli taky několik Backflipů, a Bilko dokonce s Gordovou, při které se na první pokus poroučel k zemi, ale na druhý pokus to ustál.

Věřím, že všichni strávili u Pilníka hezké odpoledne, a že i v příštím roce zavítají do Čerčan a třeba v ještě větším počtu.

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (4x):



TOPlist