Petr Pilát podstoupil operaci

Český freestylový motokrosař Petr Pilát si ve čtvrtek při tréninku na víkendové druhé kolo světového seriálu v Krakově způsobil zranění, která si vyžádala jeho letecký převoz do nemocnice na Vinohradech, kde podstoupil operaci. Dnes je čtyřiadvacetiletý závodník mimo nebezpečí života.

K nehodě došlo v areálu v Čerčanech na Benešovsku, kde Petr Pilát často trénuje, píší na webu idnes.cz, jenž zároveň informuje, že jezdec pádem utrpěl středně těžká zranění hrudníku a břicha. „Těsně po nehodě byl v bezvědomí, ze kterého se následně probral,“ uvedla mluvčí středočeské záchranky Petra Effenbergerová.

„Děkujeme Vám všem za zprávy a veškerou podporu! Péťa je po operaci. Doktoři zastavili břišní krvácení a dnes nám řekli, že bude všechno v pořádku, protože je to opravdu velký bojovník. A to my víme! Opravdu hodně ho to bolí, má i těžký otřes mozku a vnitřní a vnější pohmožděniny, ale dnes se probudil a dokonce se na mě usmál a chytil mě za ruku. Věříme a modlíme se! Ještě jednou všem děkujeme a posílejte mu energii!“ píše na Petrově facebookovém účtu jeho sestra Veronika.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (4x):



TOPlist