Night of the Jumps, Graz

Vyprodaná hala (6000 nažhavených diváků) v rakouském Grazu byla svědkem dalšího závodu mistrovství světa v populárním freestyle motokrosu. Dvanáctka jezdců bojovala po dva večery, o přízeň poroty a diváků. Po smolném minulém večeru v Berlíně si spravil reputaci loňský mistr světa Remi Bizouard a vyhrál v pátek i v sobotu. Jediný náš účastník seriálu Night of the Jumps, Libor Podmol, se také zlepšil, a v sobotu skončil těsně druhý, kdy navíc vyhrál doplňkovou soutěž ve skoku do výšky.

Páteční večer – Bezkonkurenční Remi Bizouard

Rozmanitá trať v Grazu nabídla riderům pět ramp, největší byla nastanena až na 26 metrů. Němec Fabian Bauersachs předvedl premiérově náročný Superflip, avšak zůstal před branami finále na 8.místě. Sítem kvalifikace postoupili Massimo Bianconcini, Brice Izzo, Brody Wilson, Libor Podmol, Jose Miralles a vítěž kvalifikace Remi Bizouard.
Přestávku vyplnila tradiční soutěž ve skoku do výšky, kde laťku 6,5 m překonal pouze Belgičan Gilles Dejong. Novinkou byl závod paralelních dvojic předvádějící obtížné triky při motokrosové jízdě, zde vyhrál Fredrik Johansson.
Poslední šestou finálovou pozici si, po pádu, vyskákal Brice Izzo. Vicemistr světa z let 2006, 2007 a 2008 Libor Podmol skončil těsně pod stupni vítězů na čtvrtém místě. Naopak Remi Bizouard nezaváhal a s přehledem vyhrál před „amíkem“ Brody Wilsonem.

Sobotní večer – Stříbrný Mouka

V sobotu se představilo jen 11 jezdců, kdy Gilles Dejong se zranil při tréninku. Zbytek startovního pole předvádělo nadšenému publiku triky největší obtížnosti hlavou nahoru i dolů. Šestice finalistů byla stejná jako v pátek, a opět Bizouard vyhrál kvalifikaci.
Přestávka před finálovou jízdou opět nabídla skvělou adrenalinovou podívanou, kdy paralelní závod plný rychlosti a triků vyhrál Jose Miralles, a nejvýše vyskočil náš Libor „Mouka“ Podmol.
Finále bylo velmi vyrovnané, a nezvykle čtyři jezdci překonali hranici 300 bodů. Černý Petr v podobě čtvrtého místa připadl favoritovi Jose Mirallesovi. Třetí místo bral nováček seriálu Brody Wilson. S novými triky nejvyšší kvality, Underflip s držením řidítek jen jednou rukou a Nac Nac Underflip, si přízeň poroty získal „Mouka“ Podmol a skončil těsně druhý. O pouhý bod před ním oslavoval vítězství Remi Bizouard.
V průběžné pořadí, po čtyřech večerech, figuruje Libor Podmol na skvělém čtvrtém místě, s nepatrnou ztrátou jednoho bodu na bronzovou příčku. Další podnik seriálu Night of the Jumps zavítá do Švýcarska (Basel) již 24. – 25. dubna.

Liborova reportáž

Tak máme za sebou druhý dvoudenní závod IFMXF/FIM Mistrovství světa, tentokrát jsme jeli v Rakouském Grazzu. V Grazzu již tradičně byla jedna z nej tratí celé IFMXF Tour, díky
možnostem haly která je největší v evropě. Nechyběl Step-down skok, kde byla rampa umístěná na kontejnerech takže jsme jakoby skákali dolů což bylo super ,protože tam bylo víc času na triky než normálně...
No ,ale zas kdyby sebou někdo pleštil tak o to víc by to bolelo...

V pátek jsem díky technické (a možná trochu i psychické:o) chybě skočil ve finále o dva skoky mín než bych měl (nemohl jsem vyháknout páčku na No hand flipa, pak sem nemohl trefit správný rychlostní stupen...jen při vzpomínce na to sem na nervy:)  to by mě normálně katapultovalo na 6.místo (jen 6 lidí se dostanu do finále z kvalifikace) ,ale jelikož Fred Johanson a Izzo udělali ještě větší chybu skončil jsem na konec na 4.místě. V grazzu jsme měli i speed and style závod (napůl seriozní závod v supercrossu napůl FMX) Jelo se postupovým pavoukem a já se dostal až do finále, kde jsem podlehl Fredovi a jeho rozvášněné 450 a skončil 2..
Sobotní závod už jsem jel podle mých představ a odnesl si domů 2.místo o pouze jediný bod za Remim ...já 314 on 315...Na double -up ,jsem udělal underflip nac , což bylo mé tenkrát poprvé s tímto trikem, mrkněte na foto. V sobotu jsem vyhrál také Step-up (skok do výšky)...
Mrkněte na video mojí jízdy:

Kliknutím na obrázek přehrajete video


Není zapnut JavaScript. Tento text má být nahrazen přehrávačem.


Autor: ifmxf.com


Další parádní víkend, forma je , jezdí se mi skvěle, a ted 2 dny tréninku a v čtvrtek pádím na další závod do Švýcarského Baselu.

Mějte se,
Libor Podmol


Sobotní finále

1. Remi Bizouard FRA 322 b.
2. Brody Wilson USA 301 b.
3. Jose Miralles ESP 282 b.
4. Libor Podmol CZE 265 b.
5. Massimo Bianconcini ITA 245 b.
6. Brice Izzo FRA 12 b.

Nedělní finále

1. Remi Bizouard FRA 315 b.
2. Libor Podmol CZE 314 b.
3. Brody Wilson USA 308 b.
4. Jose Miralles ESP 306 b.
5. Brice Izzo FRA 276 b.
6. Massimo Bianconcini ITA 219 b.

Celkově po čtyřech večerech

1. Jose Miralles 68 b.
2. Remi Bizouard 65 b.
3. Brody Wilson 58 b.
4. Libor Podmol 57 b.
5. Brice Izzo 54 b.

Informace o redaktorovi

Roman Kalkus - (Odebírat články autora)
TZ - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist