Night of the Jumps, Berlin – Podmol vyhrál

Tak nám to mistrovství světa motocyklových freestylistů pěkně začalo, Libor „Mouka“ Podmol vyhrál hned úvodní večer a v neděli skončil také na bedně třetí. Zařadil se tak mezi nejžhavější kandidáty na titul a sesazení z trůnu Remi Bizouarda. Ovšem Remi nedá svoji kůži lacino, v neděli vrátil úder a vyhrál. Překvapil nováček seriálu Australan Rob Adelberg třetím a druhým místem.

Sobotní večer – Bezkonkurenční Mouka

Dvanáctka jezdcůosmí zemí byla připravena poprat se v berlínské hale o první letošní body. Největší zastoupení měli domácí Němci, hned čtyři jezdci ukázali triky svým fanouškům, ovšem do finále postoupil jen jeden – nejzkušenější Fabian Bauersachs
Kvalifikaci vyhrál překvapivě „zelenáč“ Rob Adelberg před mistrem světa Remi Bizouardem a našim Liborem Podmolem. Na další třech postupových pozicích skončili staří známí ze seriálu Night of the Jumps: Brice Izzo, Jose Miralles a Fabian Bauersachs.
O přestávce mohlo 12 tisíc fanoušků adrenalinu shlédnout tradiční soutěže v plackách (whipech), kde si spravil chuť vítězstvím Němec s českými předky Lukas Weiss. Populární kombinaci motokrosu a freestylu Race and Style vyhrál italský šílenec Massimo Bianconcini. Ale to nebylo všechno, z ramp hlavou dolů se ještě proletěl Luc Ackerman na svém „sněžném“ skútru.
Finále bylo ukázkou všemožných flipových kombinací a ty nejlepší triky hlavou dolů předvedl Libor „Mouka“ Podmol. Na jeho Underflip Indy (letí hlavou dolů našikmo a ještě stříhá nohama) a Superman Seatgrab Flip Indy nikdo neměl a i Remi Bizouard se musel sklonit před uměním borce ze Znosimi. Třetí místo si vyskákal, vítěz kvaldy, Rob Adelberg před loňským vicemistrem Jose Mirallesem a Fabianem Bauersachsem. Finálovou šestici uzavíral Brice Izzo, když nestihl poslední trik.

Nedělní večer – Remi vrací úder

Kvalifikaci nedělního klání vyhrál opět Rob Adelberg s nepatrným bodovým rozdílem zaostávali Remi Bizouard a Libor Podmol. Trojlístek doplnili ještě Jose Miralles, Brice Izzo a Fabian Bauersachs. Vyprodaná hala se tedy mohla těšit na stejné finále jako v sobotu. Brány finále zůstaly zavřeny před amíkem Brody Wilsonem, který si teprve zvyká na novou Yamahu (minulý rok dělal skopičiny na Hondě).
Přestávkový program vyplnili opět soutěže v plackách, kde bral vítězství Massimo Bianconcini a Race and Style vyhrál domácí talent Kai Haase.

Finále bylo hodně napínavé. Rideři dávali do svých jízd opravdu všechno, co během zimní přestávky vypilovali. Mezi prvním a čtvrtým v pořadí byl jen malý sedmibodový rozdíl. A kdo vyšel vítězně z tohoto vyrovnaného boje? Loňský král Remi Bizouard. Avšak hodně se zapotil a nováček Rob Adelberg mu řádně šlapal na paty. Remi vyhrál o jediný bod. Třetí místo bral náš Libor Podmol, a dokazuje, že mu trénink v USA moc prospěl. Na Liborovi je vidět, že je hodně vyježděný a zařadil do svých jízd nové triky světové extratřídy. Nebojím se říct, že je horkým kandidátem na post letošního mistra světa. 
Remi Bizouard vede průběžné pořadí jen o dva body právě před Liborem, o další dva body se drží nadostřel Rob Adelberg.

Další příležitost, jak rozšířit bodové konto, budou mít freestylisté až za měsíc 
17. – 18. dubna v rakouském Grazu.


Sobotní finále

1. Libor Podmol CZE 302 b.
2. Remi Bizouard FRA 294 b.
3. Rob Adelberg AUS 291 b.
4. Jose Miralles ESP 274 b.
5. Fabian Bauersachs GER 254 b.
6. Brice Izzo FRA 252 b.

Nedělní finále

1. Remi Bizouard FRA 298 b.
2. Rob Adelberg AUS 297 b.
3. Libor Podmol CZE 294 b.
4. Brice Izzo FRA 291 b.
5. Jose Miralles ESP 282 b.
6. Fabian Bauersachs GER 251 b.

Celkově po dvou večerech

1. Remi Bizouard 38 b.
2. Libor Podmol 36 b.
3. Rob Adelberg 34 b.
4. Jose Miralles 26 b.
5. Brice Izzo 24 b.

Podívejte se na video Libora Podmola

Informace o redaktorovi

Roman Kalkus - (Odebírat články autora)
Press - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (5x):



TOPlist