MS ve freestyle motokrosu pokračuje dvěma závody v Basileji

V pátek 10. dubna a v sobotu 11. dubna 2015 uspořádají ve švýcarské Basileji další podnik seriálu závodů mistrovství světa ve freestyle motokrosu. Z českých jezdců se představí Libor Podmol, jenž se pokusí napravit reputaci poté, co v posledním klání neustál trik Volt a samozřejmě bude znovu naplno bojovat o další medaile a postup v průběžném hodnocení, kde mu nyní patří čtvrtá pozice.

Seriál závodů mistrovství světa ve freestyle motokrosu pokračuje o nadcházejícím víkendu šestým a sedmým závodem v aréně St. Jakobshalle ve švýcarské Basileji. Česká republika má na soupisce jediné zastoupení v podobě Libora Podmola, kterého pád při posledním závodě vyburcoval do dalšího tréninku a oprášení triku Flair. Jde o trik, který odhalil loni při tréninku na poslední závod mistrovství světa a při němž si zlomil hlezenní kost.

K jeho nácviku ale nakonec nedošlo, protože si Libor při jednom z triků způsobil bolestivý otok kolene. „Měl jsem plán skočit tři Volty a potom přejít k triku Flair. Bohužel při posledním Voltu jsem to špatně pochytal a neuvěřitelně se kopl do kolena. To se nafouklo a bylo po tréninku. A tak jsem místo týdenního intenzivního tréninku intenzivně léčil koleno,“ komentoval přípravy na další seriál nejlepší český jezdec a dodal: „Týden tedy nebyl nic moc, ale aspoň jsem si duševně odpočinul.“

Kromě Libora Podmola se na závodech představí Španělé Maikel Melero a Jose Miralles, Francouzi David Rinaldo, Brize Izzo a Fred Wasner, Australan Rob Adelberg, Američan James Carter, Němec Haness Ackermann a Italové Davide Rossi a Leonardo Fini.
.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist