Libor Podmol skočil na Gladiator Games front flip

Již sedmnáctý ročník populární FMX show Gladiator Games se po roce opět odehrál v libeňské sportovní Aréně. Parta kolem Marka Rejmana, který tuto show organizuje, dokázala opět slušně zaplnit hlediště a připravila pro návštěvníky tradiční podívanou okořeněnou o nový trik, který předvedl Libor Podmol.

Kapitoly článku

První návštěvníci proudili do haly již od půl třetí, kdy se přímo v srdci Arény mezi můstky odehrála autogramiáda vybraných freestylistů. V rámci této Pit party jste se mohli podívat třeba na upravenou dvoutaktní KTM Petra Piláta nebo si nechat podepsat plakát od bratrů Podmolů, jejichž logo PB (PodmolBros) jsem už někde viděl :). Fotku jste si mohli udělat i s dalšími freestylisty, kterými byli třeba Daniel Bodin, Luc Ackermann, Davide Rossi nebo Edgar Torronteras, ten stál přímo na startu prvního ročníku FMX Gladiator Games před 17 lety.

Pohled do zákulisí závodů pro vás připravil náš fotograf Jirka Jevický, takže se můžete podívat, jaká atmosféra panovala těsně před zahájením.

Kolem šesté hodiny večer se již celý gladiátorský cirkus rozjel naplno. Moderátorského mikrofonu se po šesti letech opět chopil Leoš Mareš, kterému hned po první jízdě pomáhal Martin Koreň. Ten fundovaně popisoval všechny triky, které kluci předváděli. Začalo se tradičně vyřazovacím exhibičním závodem, ze kterého porota vybrala 6 nejlepších, mezi kterými byli i 3 domácí zástupci.

Filip Podmol předváděl skvělou show a vše mělo být postupně připravováno na dvojitý back flip, který s Liborem společně trénovali. Bohužel při jednom z doskoků nestačil Filip svůj stroj dobrzdit a narazil do zadní bariéry. Odnesla to zlomená lýtková kost na pravé noze a výlet do nemocnice.

Do závěrečného finále tedy nastoupil Petr Pilát, Luc Ackermann a španěl Edgar Torronteras. Ten si dokázal svým živelným vystoupením získat diváky, do superfinále se bohužel nedostal. I tak mohli návštěvníci obdivovat jeho závěrečné beatboxové vystoupení.

V superfinále se prosadil náš "Pilník", ten svým bezchybným výkonem zvítězil v exhibičním závodě, kterého vybrala porota složená s Petra Kuchaře, Gabriely Novotné a Aleše Valenty. Petr převedl zaplněné Aréně následně i svůj nejtěžší trik - Flair, tedy otočku o 540 stupňů.

Závěr ale patřil Liborovi Podmolovi, který měl jako první Čech skočit velmi těžký front flip - tedy salto dopředu. „Front flip je náročný v tom, že se budu točit dopředu. Celý život skáču dozadu, takže nejtěžší je pro mě přepnout, hlavně v hlavě. Nezbytná je také speciálně konstruovaná rampa, která mě po najetí správně vykopne, abych se zvládl otočit,“ vysvětluje Libor.

Jeho výkon zaslouží uznání, jeho brácha ležel v nemocnici a Libor si týden před hrami poranil při tréninku koleno. Vše ale bylo připraveno na závěrečný skok, který Libor převedl bez jediné chyby s přesným doskokem do připravené peřiny.

 

Informace o redaktorovi

Jarda Ducháček - (Odebírat články autora)
Jiří Jevický - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (7x):



TOPlist